DEBAT JURÍDIC

Terrassa acull el primer congrés barceloní sobre drets dels animals

Se celebrarà aquest divendres 29 de novembre i està organitzat per l'Il·lustre Colegi d'Advocats de Terrassa i INERcids

El regidor de Benestar Animal de Terrassa, Noel Duque, participarà en una de les taules rodones previstes

zentauroepp48248973 marina190522120729

zentauroepp48248973 marina190522120729 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa col·labora en el I Congrés sobre ‘Dret i Animals’ de Barcelona, que està organitzat perl’Il·lustre Colegi d’Advocats de Terrassa (ICAT) INERcids (Operadores jurídics pels animals) i que es celebrarà aquest divendres 29 de novembre a la seu d’aquest organisme. El certamen comptarà amb la participació de juristes, advocats, polítics i membres del cos de forces i seguretat, i amb la col·laboració també dels ajuntaments de Vacarisses i Rellinars.

La inauguració, prevista per a les 9.30 h, anirà a càrrec del degà de l’ICAT, Ignasi Puig, i de la presidenta de la comissió de Dret Animal d’aquest organisme, Susanna Vilaseca. A continuació s’impartiran tres ponències titulades ‘Debat doctrinal sobre el bé jurídic protegit en els tipus penals que afecten animals’, ‘Jurisprudència actual en matèria penal. Especial menció als animals silvestres’ i ‘Delictes de maltractament, abandonament i abús sexual en animals. Desenvolupament en el procés penal’.

El regidor de Benestar Animal de Terrassa, Noel Duque, participarà a la taula rodona que porta per títol ‘Jurisdicció administrativa vs. jurisdicció penal. Compatibilitats i exclusions d’actuació’, a les 17.00 h, per oferir la seva visió pràctica de l’Administració, i estarà acompanyat per la cap responsable del Grup de Delinqüència Urbana del cos els Mossos a Terrassa, Lourdes Martínez, i la jutge i membre experta d’INTERcids, Judith Mínguez López.

Notícies relacionades

L’acte de clausura està previst per a les 19.00 h i anirà a càrrec de l’advocada, Magda Oranich, presidenta de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB).

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments