08 d’ag 2020

Anar al contingut

DEBAT JURÍDIC

Terrassa acull el primer congrés barceloní sobre drets dels animals

Se celebrarà aquest divendres 29 de novembre i està organitzat per l'Il·lustre Colegi d'Advocats de Terrassa i INERcids

El regidor de Benestar Animal de Terrassa, Noel Duque, participarà en una de les taules rodones previstes

El Periódico

Terrassa acull el primer congrés barceloní sobre drets dels animals

Robert Ramos

L’Ajuntament de Terrassa col·labora en el I Congrés sobre ‘Dret i Animals’ de Barcelona, ​​que està organitzat per l’Il·lustre Colegi d’Advocats de Terrassa (ICAT) INERcids (Operadores jurídics pels animals) i que es celebrarà aquest divendres 29 de novembre a la seu d’aquest organisme. El certamen comptarà amb la participació de juristes, advocats, polítics i membres del cos de forces i seguretat, i amb la col·laboració també dels ajuntaments de Vacarisses i Rellinars.

La inauguració, prevista per a les 9.30 h, anirà a càrrec del degà de l’ICAT, Ignasi Puig, i de la presidenta de la comissió de Dret Animal d’aquest organisme, Susanna Vilaseca. A continuació s’impartiran tres ponències titulades ‘Debat doctrinal sobre el bé jurídic protegit en els tipus penals que afecten animals’, ‘Jurisprudència actual en matèria penal. Especial menció als animals silvestres’ i ‘Delictes de maltractament, abandonament i abús sexual en animals. Desenvolupament en el procés penal’.

El regidor de Benestar Animal de Terrassa, Noel Duque, participarà a la taula rodona que porta per títol ‘Jurisdicció administrativa vs. jurisdicció penal. Compatibilitats i exclusions d’actuació’, a les 17.00 h, per oferir la seva visió pràctica de l’Administració, i estarà acompanyat per la cap responsable del Grup de Delinqüència Urbana del cos els Mossos a Terrassa, Lourdes Martínez, i la jutge i membre experta d’INTERcids, Judith Mínguez López.

L’acte de clausura està previst per a les 19.00 h i anirà a càrrec de l’advocada, Magda Oranich, presidenta de la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB).

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Ajuntaments