ACTE DE CAMPANYA

La CUP celebra a Terrassa que la gent es «planti» i cremi fotos de la Monarquia

Els anticapitalistes van reunir unes 200 persones a la plaça Vella en un acte que va comptar amb la presència de Maties Serracant, exalcalde de Sabadell

foto 3568955

foto 3568955

1
Es llegeix en minuts
ACN

La CUP va celebrar dilluns 4 de novembre que «milers de persones» s’hagin «plantat» i hagin cremat fotos d’una Monarquia «corrupta» que només busca «preservar la unitat d’Espanya». Així ho va afirmar la número 3 per Barcelona, Eulàlia Reguant, durant un acte a Terrassa, en què va criticar que al rei Felip VI li sigui «igual» que hi hagi gent «injustament empresonada» o persones que han perdut un ull.

La candidata també va reivindicar durant la seva intervenció que cal «desbordar l’Estat al carrer i a les institucions» i que «sobretot el carrer passi per sobre del règim» i ha criticatERC, JxCat i els comuns per formular uns plantejaments «rebaixats».

En contra de possibles fronts parlamentaris

D’altra banda, la número 3 per Barcelona va criticar les idees de fer «fronts parlamentaris» independentistes o d’esquerres a Madrid i va assenyalar que no tenen «cap sentit». «Venim a tensar unes esquerres que formulen uns plantejaments rebaixats i estan disposades a pactes d’Estat», va advertir.

Segons Reguant, «des de fa molt temps, els sectors més conservadors d’ERC i JxCat somien tornar a la pau del pujolisme i conspiren d’esquena al país». En una línia similar es va expressar Maria Sirvent, que es va preguntar: «¿Que no veieu que en boca del PSOE i del PP ‘diàleg’ és una paraula buida de contingut?».

Finalment, Reguant ha avisat que si de la CUP depenen les majories al Congrés, mentre no es reconegui el dret a decidir no garantiran la «governabilitat» de l’Estat. «Ni dins ni fora, qualsevol que sigui l’aritmètica parlamentària», ha conclòs.

Unes 200 persones

Els anticapitalistes van reunir més de 200 persones a la plaça Vella de Terrassa en un acte que també ha comptat amb el número sis per Barcelona, Maties Serracant, i la periodista de l’‘Ara’ Cristina Mas.

Notícies relacionades

Abans de donar pas als parlaments, els cupaires i alguns assistents van mostrar cartells amb els noms de persones empresonades i exiliades i van reivindicar, entre d’altres,l’alliberament del jove de Terrassa a presó provisional pels disturbis del dia de la vaga general al centre de Barcelona.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA