REBUIG INSTITUCIONAL

Terrassa decreta tres dies de dol davant del feminicidi esdevingut a la ciutat

La Mesa de Feminicidi convoca la ciutadania a un minut de silenci a les 13 h, al Raval de Montserrat i davant de les seus de districte

Nombrosos col·lectius, entitats i administracions s'han afegit a les mostres de dol i al recolzament als familiars de la víctima

terrassa

terrassa

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha decretat tres dies de dol oficiala la ciutat, en aplicació del Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa, després que saltés la notícia d’un presumpte assassinat masclista a la cocapital vallesana. La Mesa de Feminicidi, que va presidir l’alcalde el migdia del 24 de juliol a l’Ajuntament, ha acordat aquesta mesura i la de convocar avui la ciutadania a un minut de silenci "com a mostra de duel i de rebuig de la violència masclista", apunten des del consistori.

El minut de silenci es realitzarà aquest dijous a les 13 h al Raval de Montserrat i a les seus dels districtes de la ciutat, com a mostra de rebuig davant del feminicidi comès presumptament aquest matí a Terrassa. El dol oficial s’aplica des d’ahir dimecres a les 14.30 h. Durant les primeres 24 hores, han quedat cancel·lats tots els actes institucionals, i durant les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà a l’inici un minut de silenci.

En paraules de l’alcalde, “els fets que hem conegut avui han commocionat la ciutadania de Terrassa. La família de la víctima pot comptar amb tot el nostre recolzament, atenció i seguiment: no escatimarem recursos per ser al seu costat. A la nostra ciutat i a tot el país hem de fer front inequívocament i sense descans a la xacra de la violència masclista”.

Què inclou el protocol

El Protocol de Dol en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista a la ciutat de Terrassa el va aprovar per unanimitat el Ple municipal l’octubre del 2018. El document recull els circuits de comunicació i presa de decisions per establir les actuacions, funcions i responsabilitats en la intervenció a realitzar, així com les mesures d’atenció a les persones de l’entorn de la víctima i les mesures de rebuig i dol.

En aquestes concentracions convocades per avui a les 13 h, es llegiran comunicats a càrrec d’entitats de dones de la ciutat. També en senyal de dol, durant 24 hores les banderes del balcó de l’Ajuntament onegen a mig pal i s’ha penjat un llaç lila i un llaç negre als pals en front de la seu consistorial, mentre que a les seus de districte es posaran pancartes amb el text "Terrassa de dol per violència patriarcal. Ni una més" i crespons negres.

“Els crespons, banderes i altres símbols s’estendran per tot l’espai públic per donar la màxima visibilitat al rebuig institucional i social”,expliquen des del consistori. El protocol recull altres accions de rebuig i dol com elaborar una declaració institucional el pròxim Ple. D’altra banda, el protocol inclou també un conjunt de mesures de recolzament psicosocial a les famílies i a l’entorn més proper de la víctima.

Més mostres de rebuig

Nombrosos col·lectius, entitats i administracions s’han sumat a la condemna del presumpte feminicidi i han compartit el dol a través d’actes i minuts de silenci o comunicats, com el President del Govern, Pedro Sánchez, que va expressar ahir via xarxes socials: "Tot el meu afecte per a les seves famílies i éssers estimats. Frenem el masclisme criminal", en relació també a un altre presumpte assassinat comès a Alacant.

Per la seva banda, el col·lectiu de Terrassa Vaga Feminista 8 de març va celebrar ahir una assemblea no mixta al Raval de Montserrat per a: "Compartir el nostre dolor i ràbia davant un nou feminicidi ocorregut a la ciutat" i "dibuixar col·lectivament una proposta que traslladi les nostres demandes polítiques a la societat i a l’ajuntament de la ciutat".

Notícies relacionades

El Col·legi de Metges de Barcelona també ha mostrat el seu recolzament als familiars de la víctima i ha convocat un minut de silenci davant la seu del Col·legi a les 14.30 en record de la companya morta. També al CAP Est de la ciutat vallesana, on treballava la víctima, s’ha celebrat un minut de silenci aquest matí.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA