VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un home mata la seva dona a Terrassa

El presumpte assassí s'ha entregat en una comissaria de la Policia Nacional

terrassa / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home de 50 anys ha matat aquest dimecres la seva parella, de 47, i s’ha entregat posteriorment en una comissaria de la Policia Nacional a Terrassa (Barcelona), on ha sigut detingut, han informat fonts policials. L’home s’ha personat a la comissaria cap a les 09.40 hores del matí i ha confessat que acabava de matar la seva dona al pis que compartien a Terrassa, situat al carrer Gran Vapor de la localitat, a pocs metres de les dependències policials.

Els agents s’han dirigit al pis i han trobat el cadàver de la dona, amb signes de violència, i han posat el cas en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que han assumit la investigació sobre aquest crim masclista, sota la direcció del Jutjat de Violència contra la Dona de Terrassa.

El detingut continua en dependències de la Policia Nacional, a l’espera que en les pròximes hores passi a mans dels Mossos d’Esquadra, el cos policial competent a Catalunya en aquest tipus de delictes.

Dos fills

La parella, que feia vuit anys que vivia al pis, tenia dos fills, de 12 i 15 anys d’edat, segons han indicat alguns veïns. La dona no havia sigut mai atesa pels serveis socials ni per qüestions relatives a polítiques de gènere, ni havia demanat mai ajuda als serveis municipals, segons han informat fonts de l’ajuntament.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha convocat per a les 14.00 hores d’avui la Taula del Feminicidi, amb la presència de la regidora de polítiques de gènere, Núria Marín, i representants dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Municipal. 

Notícies relacionades

Aquesta és la tercera víctima per violència masclista des de començament d’any a Catalunya (les altres dues es van registrar a Reus, el 30 de gener, i a Olot, el 20 d’abril) i també la tercera en menys d’una setmana a Espanya, després dels casos coneguts diumenge a Vilalba (Lugo) i dilluns a Calpe (Alacant).

Es dona la circumstància que també a Terrassa, el juny passat, Mònica Borrás, que estava desapareguda des del 7 d’agost del 2018, es va convertir en la víctima 1.010 des de l’1 de gener del 2003, des que hi ha registres de morts per violència masclista a Espanya. Jaume Badiella, l’home de 54 anys que havia sigut detingut per la desaparició de la que havia sigut la seva parella va confessar el crim després que els Mossos trobessin el cadàver d’una dona a la vivenda que tots dos compartien.