FORMACIÓ DEL NOU AJUNTAMENT

Jordi Ballart torna a ser elegit alcalde a Terrassa

L'acord firmat per Ballart (Tot per Terrassa) i Isaac Albert (ERC) estableix un govern amb majoria absoluta

ballart

ballart

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

Jordi Ballart ha tornat a ser nomenat alcalde de Terrassa després que renunciés al seu càrrec el 2017. Aquesta vegada, ho ha fet de la mà de la seva nova formació, Tot per Terrassa (TxT). Ballart va firmar un acord de govern amb Isaac Albert (ERC) aquesta mateixa setmana, cosa que li ha donat un total de 15 vots, un més dels necessaris per aconseguir la majoria absoluta. “Tenim un projecte progressista, plural i democràtic i volem que la ciutat participi en les decisions”, ha declarat Ballart.

Durant el seu discurs després de ser nomenat alcalde, Ballart ha incidit en el posicionament del seu grup respecte als temes nacionals i ha criticat que els qualifiquin com a independentistes. “Som conscients que tenim visibilitats diferents en temes nacionals”, ha declarat el primer regidor, que també ha recordat que els seus regidors tindran llibertat de vot en aquests aspectes, en cas que es produís una votació sobre això.

Entre altres punts del seu programa, Ballart també ha volgut incidir en la línia municipalitzadora de serveis que planteja el seu partit, de la qual destaca la proposta de crear una “operadora integral d’energia”.

Final del bastió socialista

Els socialistes, que governaven a la cocapital vallesana des de feia 40 anys, queden relegats com a primera força de l’oposició, ja que en les passades municipals van ser la segona força més votada i van obtenir 7 regidors, entre ells, el fins ara alcalde Alfredo Vega.

En la seva intervenció, Vega ha agraït la tasca dels treballadors municipals i de tots els regidors que han passat pel ple al llarg dels últims quatre anys. D’altra banda, Vega també ha criticat les acusacions de “joc brut” que el seu grup va rebre durant la campanya.

Més tard i a través de xarxes socials, Vega ha expressat que “ha sigut un honor haver servit com a alcalde a la meva meravellosa ciutat, Terrassa. Ara, hi continuaré treballant, però des d’una altra perspectiva”. En el mateix text, Vega ha desitjat “molta sort i encerts” a Ballart.

Renúncia de Lluís Puig 

L’exconseller Lluís Puig i Gordi es va presentar a les eleccions municipals com a cap de llista per Junts per Terrassa. En el seu discurs, Miquel Sàmper, que va acudir als comicis municipals com a número dos de la formació, ha anunciat que l’exconseller renunciava a la seva acta com a regidor.

Un llaç groc ocupant la cadira de l’exconseller Lluís Puig en el ple d’investidura de Terrassa. / ACN

Sàmper ha llegit una carta de l’exconseller, que està a Brussel·les des de l’octubre del 2017, en què Puig explica que assumeix, “amb resignació” i de forma “serena i responsable” que les seves circumstàncies no li permeten prendre possessió com a regidor. “La realitat em posa els peus a terra”, ha afirmat Puig a la carta.

Notícies relacionades

El lloc de Puig al Saló de Sessions l’ha ocupat un llaç groc durant la sessió de constitució i després de la seva renúncia serà substituït per Meritxell Lluís. Durant l’acte, diversos portaveus de formacions polítiques han lamentat l’absència tant de Lluís Puig com de Josep Rull. En canvi, el portaveu de Ciutadans, Javier González, ha instat a retirar el llaç groc i ha protestat per la presència de “símbols partidistes”.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA