El grup d'investigació digestiu de Mútua Terrassa s'uneix al CIBERehd

1
Es llegeix en minuts

Terrassa (Barcelona), 24 gener (EFE). - El grup d'investigació liderat per la doctora Maria Esteve Comas, cap del servei digestiu de Mútua Terrassa, s'ha incorporat al Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa-Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBERehd), consorci vinculat a l'Institut de Salut Carles III.

Mútua de Terrassa ha explicat avui que Esteve, especialitzada en immunologia intestinal i celíaca, s'incorpora a aquest centre amb l'objectiu de promoure la investigació científica d'excel·lència en malalties hepàtiques i digestives.

Aquesta incorporació permetrà, segons les fonts, potenciar la interacció entre els millors grups d'Espanya, cosa que implica també una "clara" orientació a la investigació traslacional que afavoreix l'obtenció de resultats transferibles a la pràctica.

L'hospital català afegeix que la inclusió del seu grup d'investigació al CIBERehd "reforça" el servei digestiu de l'hospital i li atorga un "prestigi destacat" entre la comunitat científica, i apunta que el grup d'Esteve és un dels 44 que conformen CIBERehd, 19 dels quals pertanyen a Catalunya.

Notícies relacionades

Les línies d'investigació del grup d'Esteve se centren en la immunologia intestinal i la celíaca, estudiant l'epidemiologia de la malaltia celíaca, la història natural, els marcadors diagnòstics i la valoració de la resposta a la dieta sense gluten.

En l'àmbit de la immunitat de la mucosa intestinal, el grup investiga patrons de resposta cel·lular en diverses malalties inflamatòries cròniques, el seu interès fisiopatològic i la seva aplicació diagnòstica.