Educació

Ballart reclama les inversions en educació que necessita Terrassa

Durant la jornada d'obertura del curs 2016-2017 es presenta la Guia d'Activitats i Serveis Educatius amb 345 activitats

160906 jornada-inici-curs 3

160906 jornada-inici-curs 3

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / TERRASSA

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, reclama a la Generalitat les inversions i actuacions en educació necessàries a Terrassa. En l'acte d'obertura del curs 2016-2017, juntament amb la directora de Serveis Territorials, Carme Vigués, i del delegat del rector de la UPC al Campus de Terrassa, Xavier Cañabate, Ballart va recordar el passat dia 6 que "l'Ajuntament intenta complir amb els seus compromisos, a vegades més enllà de les seves competències, i la Generalitat hauria de fer el mateix: complir i actuar. No deixarem de reclamar i, ni molt menys, d'estar al costat de les famílies i els mestres".

Ballart va valorar positivament que el passat 1 de setembre es publiqués l'anunci de licitació de les obres dels instituts de Can Roca i de Les Aimerigues.

En aquest sentit, va incidir en què "necessitem que aquests dos centres es posin en marxa a un ritme exigent i accelerat, i també que es construeixi la nova escola Sala i Badrinas –encara pendent de projecte-. Necessitem que es compleixin les promeses, seguir fent de l'educació un dels eixos centrals del progrés del nostre país i la nostra ciutat".

L'alcalde va destacar, una vegada més, l'important paper de la comunitat educativa. "Us devem molt, perquè aporteu molt a la societat. Perquè sou la clau del progrés de les persones, de la ciutat i del país. Us hem de reconèixer l'extraordinària tasca que feu i també, sens dubte, facilitar-vos els recursos necessaris per fer-la el millor possible ", va assegurar.

PRESENTACIÓ DE LA GUIA D'ACTIVITATS

La Jornada d'Inici del Curs, que va comptar també amb l'assistència de la regidora d'Educació, Rosa Maria Ribera, és un acte dirigit als centres educatius de la ciutat, serveis educatius i serveis municipals membres de la Xarxa d'Entitats Terrassa Educa, en el qual, entre altres coses, es va presentar el Pla de Formació de Zona i de la Guia d'Activitats i Serveis Educatius 2016-2017, les eines educatives que es posen a l'abast dels centres d'ensenyament per desenvolupar el currículum amb els alumnes i millorar la formació del professorat.

La Guia d'Activitats i Serveis Educatius de l'Ajuntament és l'eina amb què l'Ajuntament coordina i estructura l'oferta d'activitats educatives, facilitant a les diverses entitats de la ciutat el contacte amb les escoles i organitzant un conjunt d'activitats pròpies que s'ajusten a les demandes i necessitats detectades en tots els barris i districtes de la ciutat.

La Guia ofereix aquest curs 345 activitats, 65 de noves, organitzades pel Servei d'Educació (52%), altres serveis municipals (44%) i entitats (41%).

Notícies relacionades

Aquestes activitats fan èmfasi en el coneixement de la ciutat, el respecte al medi natural, el reforç de l'autonomia personal, la promoció de la lectura, el desenvolupament artístic, les tecnologies de la informació i la comunicació (Smart City) i les llengües estrangeres.

Més notícies de Terrassa