El projecte 'Inspire3' de la UPC de Terrassa rebrà la distinció Jaume Vicens Vives

Els premis estan dotats de 20.000 euros i s'entregaran durant la inauguració del curs acadèmic 2016-2017

1
Es llegeix en minuts
ACN / TERRASSA

La Generalitat aprova concedir les distincions Jaume Vicens Vives 2016, a la qualitat docent universitària, a tres professors i quatre projectes de les universitats catalanes.  Els premis estan dotats amb 20.000 euros cadascun i s'entregaran el proper 7 de setembre a la inauguració oficial del curs acadèmic 2016-2017.

Així, entre els premis col·lectius es troba el projecte ‘Inspire3’, de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrials, Aeroespacial i Digital de Terrassa, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), per la seva consolidada trajectòria i pel desenvolupament d'estratègies dirigides a incentivar la creativitat i l'emprenedoria dels estudiants, així com les seves competències i habilitats transversals.

Un altre dels projectes premiats ha estat ‘L'avaluació dels aprenentatges’, de la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per la seva qualitat docent i per la seva llarga trajectòria en l'ús de metodologies docents innovadores basades en el projecte d'avaluació del rendiment acadèmic i en el foment de les habilitats pràctiques i de les competències transversals dels estudiants.

També el projecte ‘L'aprenentatge centrat en l'estudiant’ del grau de Medicina de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona (UdG), ha estat premiat per la seva innovació en la docència a través del model d'aprenentatge basat en problemes, amb un alt grau d'èxit avalat pels resultats acadèmics i l'alta satisfacció dels alumnes, així com l'alta incorporació dels estudiants al món laboral.

Per últim, el projecte ‘L'orientació professional i acadèmica’ de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat Rovira i Virgili, per la seva innovació en el disseny del pla docent amb la tecnologia com a element de valor afegit i per l'orientació a l'ocupació i al territori.  

Notícies relacionades

Per la seva banda, els premis individuals han estat per a Concepció Amat Miralles, professora del Departament de Fisiologia de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), Maria Jesús Espuny Preses, professora d'Història del Dret i de les Institucions de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Montse Guitert Catasús, professora d'Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Més notícies de Terrassa