Pressupostos 2016

La Cecot alerta de falta d'inversions per al tram de Terrassa del Quart Cinturó

La patronal demana que no s'ajorni fins al 2019 la finalització del tram que ha d'unir la ciutat amb Olesa de Montserrat

1
Es llegeix en minuts

La patronal Cecot es mostra "indignada" i "desconcertada" per la partida que rebrà Catalunya dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) el 2016, el 10,7% del total, dada que l'entitat qualifica d'"infrainversió". A més, afegeix, el Quart Cinturó continua sent un dels eixos estancats en l'apartat d'infraestructures.

Des de Cecot expliquen que el Quart Cinturó rebrà 12 milions d'euros l'any que ve, que han de servir per al tram de 6,5 quilòmetres, comprès entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, per connectar entre l'autovia de la Bauma i la Ronda del Vallès. 

La patronal considera erroni, no obstant, allargar fins al 2019 la finalització de la connexió entre Olesa i Terrassa, i denuncia el cúmul de retards del tram que ha d'unir els dos Vallesos sense passar per Barcelona.

"Dèficit històric"

Sobre les infraestructures en general, la Cecot parla de "dèficit històric" que "penalitza" el creixement econòmic de Catalunya i exigeix el compliment dels "compromisos polítics" adquirits en matèria d'inversió en el marc de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

En aquest sentit, reclama que, a més de finalitzar les obres del tram de la B-40, prioritzi el Corredor Mediterrani, la connexió ferroviària de l'aeroport del Prat i el desdoblament de la N-II.

Notícies relacionades

A més, la patronal alerta que el pressupost destinat a la indústria cau el 9,5%, mentre que el destinat a R+D+I, element que l'entitat considera "clau" per impulsar el canvi de model productiu, creix "només" el 0,5 %.

Més notícies de Terrassa