Terrassa i Sant Quirze uneixen esforços per millorar els serveis a les Fonts

Els municipis firmen un conveni que representa un pas endavant en la col·laboració intermunicipal i que anima a la participació de les entitats del barri

Terrassa i Sant Quirze firmen un conveni per millorar junts el barri de les Fonts.

Terrassa i Sant Quirze firmen un conveni per millorar junts el barri de les Fonts.

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i l'alcaldessa de Sant Quirze, Montserrat Mundi, firmen un conveni per a la millora en la prestació de serveis al barri de les Fonts, nucli urbà que comparteixen els dos municipis.

El conveni, que dóna continuïtat al que es va subscriure el 2008, té com a objectiu principal la creació d'una comissió intermunicipal entre els ajuntaments de Terrassa i Sant Quirze, així com el foment i la potenciació dels canals de participació dels ciutadans que resideixen a les Fonts.

La principal novetat d'aquest nou conveni és aquesta participació directa dels veïns del barri. En aquest sentit, Ballart subratlla que el treball conjunt dels consistoris es farà “al costat de les entitats i associacions de les Fonts, dels veïns i veïnes, implicant-nos-hi tots per millorar les Fonts, sense que import qui és de Terrassa i qui és de Sant Quirze”.

Afegeix que “estem construint una gran comunitat, hi estem donant solidesa jurídica i administrativa, hi aportem compromís polític i econòmic des dels dos ajuntaments i estem dient que comencem una nova etapa per anar tots junts molt més enllà”.

A més de detallar la composició i el funcionament de la comissió intermunicipal, el document firmat recull actuacions per a la millora de la gestió i el manteniment dels equipaments culturals, esportius, socials i educatius d'ús comú entre la ciutadania dels dos municipis.

També s'acorda millorar la gestió dels serveis de transport públic, el manteniment de la via pública, neteja i recollida d'escombraries, asfalt, manteniment de voreres, senyalització i mobiliari urbà, així com qualsevol punt de l'àmbit que es consideri d'interès per a la millora de la qualitat de vida del barri i per a l'optimització de la gestió dels recursos que es presten.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa