Minyons de Terrassa descarrega a Cornellà el seu primer 7 de 8 de la història

Els locals van aconseguir un 3 de 7 i un 4 de 7 amb agulla, però van haver de desmuntar el 4 de 7 dues vegades

El 7 de 8 de Minyons a Cornellà, aquest diumenge.

El 7 de 8 de Minyons a Cornellà, aquest diumenge. / MINYONS DE TERRASSA

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / Cornellà de Llobregat

La plaça de l'Església de Cornellà de Llobregat es va omplir aquest diumenge a la Diada Castellera de les Festes de Corpus de la ciutat del Baix Llobregat. Va ser una actuació amb grans castells de la tres colles participants: Castellers de Cornellà, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Minyons de Terrassa.

Després d'entrar a plaça amb el pilar de 4 caminant, Minyons va descarregar el 4 de 8 amb el pilar dins, el tercer de la temporada. La sorpresa va arribar en segona ronda ja que van aconseguir muntar un castell inèdit en la seva història: el 7 de 8, una construcció que va permetre veure bastantes cares noves al tronc, i en què els malves van haver de posar tot la la voluntat a l'hora de descarregar.

Per tancar les rondes, els malves es van decidir per un nou 2 de 8 amb folre, una construcció que no va patir problemes importants però que es va donar únicament per carregat ja que l'enxaneta no li va ser possible traspassar l'acotxador. A la ronda de pilars, Minyons va descarregar un fenomenal pilar de 6.

Pel que fa als amfitrions, en la primera ronda els Castellers de Cornellà van aconseguir descarregar el 3 de 7, van començar la segona ronda amb un 4 de 7 amb agulla i en tercera, quan semblava que anaven a finalitzar una actuació amb bons registres van haver de desmuntar el 4 de 7 dues vegades davant la indecisió de la canalla. Els dos pilars de 5 finals van servir com a mínim per treure el mal gust de la tercera ronda.

Finalment, en referència a la Jove Xiquets de Tarragona, s'ha de ressenyar el 5 de 8 i també el 7 de 8 que van aconseguir a la plaça de l'Església de Cornellà, que suposa un avanç per a les expectatives de la colla tarragonina.

Minyons de Terrassa: 5/8, 7/8, 2/8, 1/6, 3 1/4 

Jove de Tarragona: 3/8, 5/8, 7/8, 2 1/5

Notícies relacionades

Castellers de Cornellà: 3/7, 4/7 'agulla', 2id 4/7, 2 1/5

Llegiu més informacions de Terrassa a l'edició local