TENNIS

Vondrousová es corona campiona de Wimbledon

La tennista txeca va sorprendre a la final la favorita, la tunisiana Jabeur, finalista també l’any passat

Vondrousová es corona campiona de Wimbledon

AFP

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Markéta Vondrousová, 24 anys i 42 mundial, es va proclamar la nova reina de Wimbledon al derrotar la tunisiana Ons Jabeur per un doble 6-4. Un cop inesperat d’una tennista que guanya el títol per primera vegada sense ser cap de sèrie en l’era Open (1968). Per segona vegada, Jabeur (6 mundial) es va quedar a les portes del títol que l’any passat va perdre contra la kazakh Elena Rybakina. Un cop dur després d’haver eliminat en les rondes anteriors Rybakina i la bielorussa Aryna Sabalenka, número dos mundial, al remuntar un set en contra.

Vondrousová es converteix en la quarta tennista txeca a rebre el plat Venus Rosewater que rep la campiona, després Jana Novotna (1998) i Petra Kvitová (2011 i 2014). L’alta tennista de Sokolov ja havia jugat la final del Roland Garros que va perdre contra l’australiana Ashley Barty, als 20 anys, però des d’aleshores les lesions van ser un calvari per a ella.

Tatuatges i gat

Vondrousová llueix tatuatges als llargs braços. «El primer me’l vaig fer amb 16 anys, ho considero art. Va ser una espècie de regal d’aniversari. Em vaig adonar que m’agradaven. Tinc tres o quatre artistes que me’ls fan», va explicar aquests dies la tennista txeca a Londres. Aviat en tindrà un més. El que es va jugar amb el seu entrenador si guanyava el torneig.

Notícies relacionades

Quan es va classificar per a les semifinals, els periodistes li van preguntar també per si algú de la seva família l’acompanyava a Wimbledon, però va explicar que el seu marit era a Praga. ¿El motiu? «Està cuidant el meu gat», va dir, sorprenent tothom. Aquesta vegada el seu company estava a la llotja animant-la i al Frankie, el nom del felí, li van buscar algú que es cuidés d’ell. Els 2.735.000 euros que va rebre com a guanyadora donaven per a la despesa, segur.

L’alegria de Vondrousová contrastava amb la desil·lusió de Jabeur, que no va poder ocultar les llàgrimes. La tunisiana ha perdut dos Wimbledon, però també l’any passat la final de l’Open dels Estats Units contra la polonesa Iga Swiatek, número 1 mundial, eliminada a Wimbledon en quarts de final per la ucraïnesa Elina Svitolina que, en semifinals, va derrotar Vondrousová. A Jabeur li va poder la pressió i la responsabilitat que ja li va tenallar l’any passat a la final: el desig de convertir-se en la primera tennista africana a inscriure el seu nom en el palmarès del torneig.

Temes:

Wimbledon