Tennis

Alcaraz colpeja més fort per entrar a quarts de Wimbledon

El número 1 mundial es va imposar a l’italià Matteo Berrettini per 3-6, 6-3, 6-3 i 6-3

Alcaraz colpeja més fort per entrar a quarts de Wimbledon

Europa Press

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«El supercombat» anunciat per Matteo Berrettini va durar un set. El primer que Carlos Alcaraz va cedir al tennista italià abans de guanyar-lo per 3-6, 6-3, 6-3 i 6-3 i classificar-se entre els vuit últims aspirants al títol de Wimbledon. El següent rival aquest dimecres serà el danès Holger Rune que va derrotar Grigor Dimitrov.

Berrettini sabia que la seva victòriapassava per deixar KO Alcaraz amb la seva sacada i els seus poderosos cops. Res de ritme. Tot força. Colpejar i colpejar més. No hi havia cap altre camí. I així va trepitjar la central. Preparat a bombardejar amb míssils grocs el seu rival des del punt de sacada. Ho va aconseguir en el primer set, després de salvar dos ‘break points’ en el primer joc, Berretini va marcar ritme amb sacades per sobre dels 210 km/h, apuntant amb la seva dreta les línies i restant amb contundència. 

Alcaraz es defensava com podia. Era el combat entre un pes pesant i un superwelter. Un tennista d’1,96 metres i 96 quilos davant un altre d’1,85 i 83 quilos. Berretini estava llançat amb tota la seva energia i adrenalina al 200%. Així, als 35 minuts de baralla, aconseguia el primer ‘break’ (5-3) per després apuntar-se el primer set al seu caseller.

Berrettini va tenir l’oportunitat de fer un segon ‘break’ a l’inici del segon set, però Alcaraz es va regirar i es va defensar per evitar un nou cop a la cara. No només això. Tres jocs després va respondre amb el seu primer ‘break’ (3-1) que va apuntar en blanc. Era el primer que l’italià cedia en quatre partits a Wimbledon. 

10-0, en contra

A partir d’aquell moment va canviar el panorama. Berrettini va perdre la fluïdesa que havia mostrat, semblava que havia esgotat les seves forces. La mostra un 10-0 encaixat entre l’1-1 i el 4-1 per a Alcaraz. El desgast del primer set l’havia desfondat mentre Alcaraz augmentava el ritme sense pietat per guanyar el segon set i tornar a trencar el servei de l’italià en el tercer 3-1.

 El supercombat estava acabat. Berrettini esbufegava sense poder mantenir el pols davant el número 1 mundial. Si haguessin pogut a la seva llotja haurien llançat la tovallola. Alcaraz es movia sobre l’herba saltant d’un costat a l’altre, enviant amb la seva dreta, implacable amb la sacada, efectiu amb la resta i mostrant el seu ventall gairebé infinit de cops. No va donar respir a Berrettini, lluny de la seva millor forma. Només 17 partits des del gener i diverses lesions que han sigut un calvari per a un jugador que va enlluernar el 2021, quan va arribar a la final davant Djokovic.

Rune, pròxim rival

Notícies relacionades

L’amenaça de pluja va fer que, amb 2-2, es parés el partit per tancar el sostre de la central. Un petit respir per a Berrettini. Després d’un intens partit, Alcaraz es guanyava passar, per primera vegada, als quarts de final de Wimbledon.

Qui vulgui frenar-lo en el seu repte d’arribar a la final del pròxim 16 de juliol haurà d’estar molt fi i tenir més arguments que Berrettini. El pròxim rival serà Rune Per frenar-lo caldrà estar molt fi. El seu pròxim rival serà aquest dimecres un conegut de la mateixa generació, el danès Holger Rune (6 mundial) que es va imposar al veterà búlgar, Grigor Dimitrov per 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4) i 6-3.