Alcaraz arriba als vuitens després d’una batalla de gairebé quatre hores contra Jarry

El tennista murcià es va imposar al xilè per 6-3, 6-7 (6), 6-3 i 7-5

Adam Vaughan / Efe

2
Jaume Pujol-Galceran

Carlos Alcaraz ja està entre els últims 16 aspirants al títol de Wimbledon. El número 1 mundial es va guanyar el bitllet al vèncer el xilè Nicolás Jarry per 6-3, 6-7 (6), 6-3 i 7-5. Va haver de lluitar gairebé quatre hores per aconseguir el seu objectiu.

Era el primer dia de prova real després de dos partits sense excessius problemes. Alcaraz va entrar a la central, sota sostre aquesta vegada per la pluja, amb les idees clares. Fonamental preservar el servei i esperar l’oportunitat de treure’l al rival. El tennista xilè, d’1,98 metres d’alçada i 28 mundial, era el primer canoner que es creuava sobre l’herba a Alcaraz en aquest Wimbledon. S’havien enfrontat fa uns mesos, sobre terra, en les semifinals de Rio de Janeiro, amb victòria per al número 1 mundial (6-7, 7-5, 6-0).

Jarry portava 44 ‘aces’ en els seus dos primers partits i a aquesta poderosa arma acompanya una dreta que és un martell per apuntar guanyadors. La tàctica la tenien clara tots dos tennistes. Era dia de vigilar els errors, estar concentrat, ser intel·ligent i eficaç. I així van mantenir el pols fins que Alcaraz, als 36 minuts, va tenir la seva primera oportunitat de ‘break’ que no va desaprofitar. El primer pas estava fet. Jarry va disposar d’un ‘break point’ per evitar perdre el set però el va malgastar.

‘Tie-break’ perdut

El xilè no es va desanimar. Al contrari. De sortida va aconseguir el ‘break’ (2-0) per prendre avantatge de tres jocs al marcador. Però Alcaraz tampoc es va entregar. Va lluitar per recuperar el ‘break’ i ho va aconseguir en la quarta ocasió que va tenir per acostar-se (3-4) i cridar un «¡Som-hi!» que va ressonar a tota la central, mentre la seva llotja ho celebrava aixecat.

Alcaraz havia salvat el cop per forçar, després, el ‘tie-break’. Va disposar d’un ‘set ball’ (6-5) per rematar la feina, però Jarry ho va evitar amb la seva sacada i va acabar emportant-se el premi per igualar el marcador. Empatats a un set, el partit tornava a començar però Alcaraz ja no es va deixar sorprendre. Va agafar les regnes amb un altre ‘break’ (3-1), suficient per guanyar el tercer set.

Semblava que Jarry havia pagat l’esforç físic i mental que va necessitar per guanyar el ‘tie-break’ però el xilè no es va entregar. De sortida es va avançar amb un ‘break’ (0-2) per mantenir aquest avantatge fins a l’1-4. Alcaraz va tornar a reaccionar com en el segon set per capgirar el marcador i rematar el partit en 3 hores i 55 minuts.

Zverev o Berrettini

Alcaraz s’enfrontarà aquest dilluns a vuitens de final al guanyador del partit entre l’alemany Alexander Zverev i l’italià Matteo Berrettini. Un autèntic examen per a nota si el tennista murcià vol seguir en la lluita pel títol. L’any passat Alcaraz va caure en els vuitens de final contra l’italià Jannik Sinner.