Tennis

Alcaraz s’exhibeix en la seva estrena a Wimbledon

El número 1 mundial s’imposa al veterà francès Jeremy Chardy amb gran contundència per 6-0, 6-2 i 7-5

Alcaraz s’exhibeix en la seva estrena a Wimbledon
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Sense problemes i sense cap oposició. Carlos Alcaraz va debutar a Wimbledon amb contundència per desfer-se del francès Jeremy Chardy per 6-0, 6-2 i 7-5. El número 1 mundial no va tenir rival contra el veterà tennista francès, lluny de la seva forma, classificat al lloc 542 mundial, que es va veure desbordat pel vendaval que li venia de l’altre costat de la xarxa.

En 22 minuts Alcaraz va tancar el primer set, sense cedir ni un joc. Chardy, nerviós i pressionat per jugar el que anunciava com el seu últim partit abans de penjar la raqueta, i fer-ho amb certa dignitat contra el número 1 mundial, sabent que no estava precisament en forma, en una temporada en què només havia jugat quatre partits (3 derrotes), no va poder gairebé ni pilotejar malgrat el suport de la seva família des de la llotja.

Set dobles faltes en 3 jocs

El francès, de 36 anys, va cedir els seus tres serveis amb 7 dobles faltes. Massa avantatge davant un Alcaraz que va entrar a la pista número 1 de Wimbledon, la segona central, amb les idees molt clares i no volia cap tipus de sorpresa, imprimint des del primer punt un ritme de velocitat de bola i potència impossible de seguir per Chardy. El tennista murcià només va cometre un error no forçat abans de tancar la primera mànega amb un parell d’‘aces’ seguits.

La impotència del tennista francès va continuar cedint una altra sacada per començar la segona mànega i sense trobar cap manera de respondre a un Alcaraz que anava a la seva, sense cap compassió. Cada cop era un míssil que sortia disparat a un costat i un altre de la pista. L’eco dels tirs se sentien encara més en la pista tancada per la pluja. Chardy aguantava el tipus com podia per tancar el segon set en mitja hora i, això sí, guanyat almenys dos jocs.

Juan Carlos Ferrero aplaudia tranquil des de la llotja l’exhibició d’Alcaraz, no només pel seu joc, sinó per la concentració que el seu pupil mantenia en un partit amb massa diferència.

Notícies relacionades

A l’herba qualsevol badada es converteix en un problema i, en el tercer set, Chardy, més solt i menys ansiós, el va posar en evidència per aconseguir el seu primer ‘break’ (2-4). Alcaraz no va permetre gaire més. Va tornar a apujar el ritme per fer el ‘break’ en el següent joc i (4-4) i un altre més (6-5) per tancar el partit amb un últim joc en blanc i amb un últim ‘ace’, en 1 hora i 55 minuts.

Alcaraz s’enfrontarà en segona ronda aquest dijous a un altre tennista francès, guanyador del partit que enfrontava Alexandre Muller (84 mundial) i Arthur Rinderknech (82), suspès temporalment per la pluja amb avantatge del primer per 7-6 (5) i 1-0.