Tennis

Alcaraz passa llançat als quarts de final a Barcelona

L’actual campió del torneig va imposar la seva superioritat davant un rocós Bautista (6-3, 7-5)

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La missió era impossible. Roberto Bautista va entrar a la central Rafa Nadal sense res a perdre i disposat a complicar la vida a Carlos Alcaraz. Va tenir el primer ‘break point’ del partit en el joc inicial, li va trencar el servei primer (2-3), va salvar dos ‘set balls’ i amb el seu tennis rocós, expert veterà en mil batalles, va aguantar el tipus durant 1 hora i 53 minuts fins a cedir la victòria al campió del Barcelona Open Banc Sabadell per 6-3 i 7-5.

L’esforç del veterà tennista castellonenc de 35 anys i 25è mundial, es va quedar sense premi premi davant un Alcaraz que va aguantar l’envestida amb un joc desbordant de força i inesgotable de recursos. Potència física, agressivitat a la xarxa, cops a les línies i, quan era necessari, deixades impossibles.

Campions a la llotja

Màgia Alcaraz. Com quan tret d’un ‘break point’ abans de guanyar el primer set, corrent d’un costat a l’altre de la pista fins a lliurar-se de l’assetjament de Bautista, amb un cop impossible de canell que va fer aixecar els 7.000 aficionats que van tornar a omplir la pista central. Entre ells, a la llotja, la majoria de campions i finalistes espanyols del torneig, que ahir van ser homenatjats abans del partit, en el 70è aniversari del torneig. Tots admirant i aplaudint l’espectacle que oferia a la pista el seu hereu.

Bautista es va evadir d’aquest ambient i es va agafar al seu tennis, a la lluita del punt a punt, per mantenir el pols en el segon set, en què va disposar d’un 5-4 i del servei per forçar el tercer set. Alcaraz va oblidar les floritures per remuntar i firmar la victòria en 1 hora i 53 minuts.

Davidovich, nou duel espanyol

Aquest dijous li espera un altre duel espanyol contra Alejandro Davidovich. «Serà una batalla bona. Tots dos en tenim moltes ganes. Faré el màxim possible. Jo soc molt dur de pelar», assegurava el malagueny, tot i que va admetre que el seu rival està a un altre nivell.

 «Enfrontar-se a ell és com enfrontar-se a Nadal o Djokovic», deia el tennista malagueny, de 23 anys i 38è mundial, que va fer la seva gran irrupció en el circuit l’any passat a Montecarlo, on va eliminar Djokovic i va arribar a la final (va perdre amb Tsitsipas).

Davidovich explicava ahir que li va costar assimilar aquest èxit. «No ho vaig saber portar. Massa tensió», admetia i recordava que quan va tornar a Montecarlo va tenir «un atac de pànic» i va pensar a no jugar. 

Explica que treballa amb el seu equip per gestionar aquestes situacions. «Sé on puc arribar. Vaig aprenent a gestionar-ho. Pocs arriben a la final d’un Masters 1000», deia orgullós.

 Tampoc li importa estar en un segon pla, a l’ombra dels focus d’Alcaraz. «És així i m’és igual. Jo segueixo el meu camí», deia «disposat a disfrutar d’aquest moment a la central del Godó». 

Victorias de Tsitsipas i Sinner

Notícies relacionades

Victorias de Tsitsipas i SinnerAmb Alcaraz també hi haurà avui als quarts de final els seus dos grans rivals en la lluita pel títol. Stefanos Tsitsipas, que es va imposar al canadenc Dennis Shapovalov, lluny de la seva millor forma, per 6-3 i 6-2.  

Una mica més de feina va tenir Jannik Sinner. El tennista italià es va deixar un set contra el japonès Yoshihito Nisioka (35è mundial), abans d’imposar-se per 6-1, 4-6 i 6-3.