Tennis

Nadal ultima les seves opcions abans de decidir si juga a Barcelona

Nadal ultima les seves opcions abans de decidir si juga a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal decidirà en un últim entrenament aquest divendres la seva participació en el Barcelona Open Banc Sabadell. L’ex número 1 encara no ha trobat les seves millors sensacions per reaparèixer des de la lesió al psoes ilíac del maluc esquerre que va patir al passat Open d’Austràlia, quan va ser eliminat a la segona ronda del torneig.

El tennista balear vol esperar fins a l’últim moment per prendre la decisió abans del sorteig del torneig barceloní aquest dissabte. David Ferrer, director del Barcelona Open Banc Sabadell i que fa unes setmanes confiava en la presència del tennista, aquest dijous es mostrava més prudent en una entrevista concedida al canal de televisió Esport3. «Nadal s’està exercitant a la pista avui i demà, a Manacor, abans d’anunciar la seva decisió», va explicar.

84 dies de baixaNadal ja va renunciar a començar la gira europea de terra al Masters 1.000 de Montecarlo que s’està jugant aquesta setmana. El tennista balear, fins aquest dijous, suma 84 dies fora del circuit i s’ha perdut els tornejos de Doha, Dubai, Indian Wells i Montecarlo. La seva absència a Barcelona, on ha guanyat en 12 ocasions, seria un dur cop a la seva preparació per a Roland Garros.

De moment, aquest any el tennista balear només ha jugat quatre partits (una sola victòria). Una situació que l’ha fet retrocedir fins al 15è lloc mundial amb 2.715 punts, la seva pitjor classificació des del 18 d’abril del 2005, quan va entrar per primera vegada al ‘top 20’ (17 mundial), als 19 anys. Una posició de la qual encara podria baixar si decideix no jugar a Barcelona, on l’any passat tampoc va jugar i hi ha en joc 500 punts per al campió.

Situació preocupant

Notícies relacionades

Un mes abans d’acudir al Grand Slam de París (comença el 28 de maig), la situació és preocupant per a l’ex número 1, ja que, si renuncia a Barcelona, només li queden els Masters 1.000 de Madrid (26 d’abril) i de Roma (10 de maig) per aconseguir una mínima posada al punt i sentir-se competitiu per afrontar la defensa del títol i optar a mossegar la seva 15a Copa dels Mosqueters.

Mentre Nadal esfulla la margarida, aquest divendres entrenarà per primera vegada al Reial Club Tennis de Barcelona Carlos Alcaraz, actual campió del torneig, plenament recuperat de la seva lesió al canell esquerre que el va obligar a renunciar a Montecarlo com a mesura preventiva i recarregar piles per a la gira de terra.

Temes:

Rafa Nadal