Tennis

València garanteix ser la seu de la Copa Davis fins al 2026

València garanteix ser la seu de la Copa Davis fins al 2026

Julio Muñoz / Efe

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de València, la Diputació de València i la Conselleria de Turisme de la Comunitat Valenciana han tancat el protocol de col·laboració amb la Federació Internacional del Tennis (ITF) per acollir fins a l’any 2026 la Copa Davis.

La firma d’aquest acord constitueix la col·laboració entre les tres administracions públiques i l’ITF per treballar de manera conjunta en el desenvolupament de la Copa Davis durant les següents edicions. València assumirà la celebració d’aquest esdeveniment fins al 2026 com a seu de la fase de grups, tot i que es contempla la possibilitat d’allotjar la fase final el 2024, 2025 i 2026.

El regidor d’Esports, Javier Mateo, va informar que «aquest acord garanteix més seguretat jurídica i demostra l’aposta de València per acollir esdeveniments de projecció internacional que deixen un llegat a la ciutat».

Impacte de nou milions d’euros

«L’aprovació d’aquest acord és, sens dubte, una excel·lent notícia, perquè València, en col·laboració amb la Diputació i la Generalitat, a través de Turisme Comunitat Valenciana, assegura la celebració de la Copa Davis a la ciutat durant els pròxims anys. A més, deixa la porta oberta per poder allotjar en el futur la final de la Copa Davis si tots els factors s’alineen i si els interessos de les dues parts coincidissin», va afegir el regidor.

Notícies relacionades

L’edició de la Copa Davis de l’any passat va tenir un impacte econòmic a València de nou milions d’euros, amb més de 1.700 pernoctacions hoteleres a la ciutat. Això va suposar un impacte de més de 10 milions d’euros en l’economia valenciana.

A més, cal sumar-hi l’audiència total de 280 milions d’espectadors a escala mundial i el desenvolupament d’activitats de foment de l’esport base entre la població infantil i juvenil a la ciutat, que va suposar la projecció a nivell internacional de la marca València.

Temes:

Copa Davis