Tennis

Kyrgios evita la condemna per agressió

El tennista es declara culpable i la jutge considera el seu acte contra l’exnòvia «estúpid i aïllat»

Kyrgios evita la condemna per agressió
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nick Kyrgios no serà condemnat pels càrrecs d’agressió a la seva exnòvia, segons el tribunal de Canberra que aquest divendres l’ha jutjat, al considerar la jutge, Beth Cambell, l’acte del tennista com a «estúpid i aïllat». Kyrgios va ser denunciat per la seva exparella Chiara Passari per empènyer-la, demanda que va presentar 10 mesos després que la parella se separés. Pel que sembla, el jugador volia sortir del seu pis de Canberra després d’una tensa discussió que va tenir lloc el 10 de gener del 2021, la seva exparella l’hi va impedir i Kyrgios va acabar empenyent Passari a terra, una cosa que el mateix tennista acabaria admetent davant el tribunal. 

Per aquest motiu, es va llegir una declaració de Passari a la cort en la qual va assegurar haver quedat durament traumatitzada pel que va passar, havent patit una important pèrdua de pes i passant dies i nits sense poder dormir. També va dir que l’episodi amb Kyrgios li va impedir poder iniciar noves relacions afectives. 

Tanmateix, la jutge va decidir desestimar els càrrecs d’agressió. Va dir que Kyrgios va actuar incorrectament, però que la seva acció no va ser planejada, ni va actuar de forma premeditada i que tan sols va ser un «acte estúpid únic» per part d’un jove que intentava sortir d’una situació tensa.

Notícies relacionades

L’australià, de 27 anys, conegut per una estranya barreja de gran tennis i condicions espectaculars amb un caràcter indomable i polèmic, fa mesos que ja va fer pública la seva lluita contra la depressió. 

En aquest sentit, els advocats del tennista van intentar fa mesos que es retiressin els càrrecs al tennista al·legant que tenia problemes de salut mental. El psicòleg Sam Borenstein va assegurar davant la jutge que Kyrgios patia de depressió greu i recurrent, incloent-hi pensaments d’autolesió, insomni, inquietud i sentiments de culpa. A més, Borenstein va revelar que Kyrgios havia recorregut a l’alcohol per enfrontar-se a la seva difícil situació, tot i que havent progressat en l’actualitat en els seus problemes de salut mental.