Tennis

Bruguera deixarà de ser el capità de la Copa Davis

Bruguera deixarà de ser el capità de la Copa Davis
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Cinc anys després d’agafar el timó del tennis espanyol, Sergi Bruguera no renovarà el seu contracte com a capità de la Copa Davis. L’extennista català i doble campió de Roland Garros (1993 i 1994) posa fi a una etapa que va començar el 2017 i que el 2019 va portar Espanya a conquistar la seva sisena enciamera, la primera del nou format de la Copa Davis, disputada a la Caja Mágica de Madrid, de la mà de Rafael Nadal, Roberto Bautista, Pablo Carreño, Feliciano López i Marcel Granollers

Bruguera va dirigir per última vegada l’equip espanyol de la Copa Davis en les finals que es van disputar el novembre a Màlaga i en què Espanya va caure eliminada en quarts de final contra Croàcia. Després de l’eliminació, l’exbicampió de Roland Garros ja va deixar oberta la porta a la seva sortida. «Firmo d’any en any, si tots els jugadors volen que segueixi, estaré encantat de continuar», va dir. No ha sigut així, segons avançava el diari ‘Marca’.

Les opcions de Bruguera de continuar al capdavant de l’equip eren poques després que des de l’abril passat comencés a treballar amb el cos tècnic d’Alexander Zverev, amb qui seguirà el 2023.

Malgrat que Bruguera va explicar la situació a tots els tennistes espanyols, ja abans de començar Roland Garros, els principals jugadors es van reunir per valorar la situació, que no els semblava la millor ja que el tennista alemany era un rival directe en el circuit. A París, Zverev va eliminar Carlos Alcaraz i va estar a punt de guanyar Nadal, abans que el tennista alemany hagués d’abandonar el partit per una ruptura del turmell, que el va deixar fora de les pistes la resta de la temporada. 

David Ferrer, el candidat

Notícies relacionades

Bruguera va estar a punt de ser cessat del càrrec de capità abans de la fase de grups de la Copa Davis que es va disputar a València, al setembre, després de l’Open dels Estats Units, però la Federació Espanyola de Tennis, que havia preparat una carta anunciant el cessament, va optar per mantenir-lo fins a final de temporada i després de consultar-ho amb els jugadors.

David Ferrer sembla el candidat més ben col·locat per agafar el relleu de Bruguera en la capitania espanyola. L’extennista alacantí, actual director del Barcelona Open Banc Sabadell i de les últimes Finals de la Copa Davis de Màlaga, és el preferit dels jugadors, molts companys seus en el circuit.

Temes:

Copa Davis