Tennis

L’ATP amenaça d’excloure Wimbledon i els tornejos britànics del circuit el 2023

La federació de tennis britànica (LTA) ha sigut multada amb 950.000 euros després de prohibir la participació de tennistes russos i bielorussos en el passat Wimbledon per la invasió d’Ucraïna

L’ATP amenaça d’excloure Wimbledon i els tornejos britànics del circuit el 2023
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Wimbledon i tots els tornejos britànics podrien quedar fora del circuit la temporada 2023 segons ha avançat l’ATP que ha amenaçat la Federació Britànica de Tennis (LTA) amb l’exclusió del calendari si continua negant-se a la participació de jugadors russos i bielorussos el 2023.

L’ATP ha multat la federació britànica amb 950.000 euros i la WTA amb 715.000 euros, després de la seva negativa a acceptar la participació de jugadors russos i bielorussos el 2022, després de la invasió de Rússia a Ucraïna.

Davant el desig de Wimbledon de seguir la prohibició el 2023, si Ucraïna continuava ocupada. El contundent missatge de l’ATP és un avís a tots els tornejos del seu circuit a fi de mantenir mà ferma al seu calendari internacional.

L’any passat Wimbledon ja no va donar cap punt per als circuits ATP i WTA al prohibir la participació de 13 tennistes russos i 4 bielorussos amb accés directe al quadro individual masculí i femení.

Notícies relacionades

Novak Djokovic, guanyador del títol, no va poder sumar els 2.000 punts de premi com tampoc Elena Rybakina, campiona femenina, nascuda a Moscou i formada tennísticament a Rússia abans de nacionalitzar-se kazakh. L’absència de punts a Wimbledon i la no presència de tennistes russos i bielorussos en el Grand Slam britànic va afectar la classificació mundial de l’ATP i la WTA.

 

Temes:

Wimbledon