Tennis

Djokovic torna a ser mestre per sisena vegada

L’exnúmero 1 es va imposar a la final a Ruud (7-5, 6-3) i iguala el rècord de Federer en el torneig

Djokovic torna a ser mestre per sisena vegada
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

De nou mestre i invicte. Sense perdre un partit. Novak Djokovic va tancar amb brillantor la temporada més atípica que ha viscut mai. L’exnúmero 1 mundial va guanyar la Nitto Finals ATP al derrotar Casper Ruud per 7-5 i 6-3. Un triomf amb què iguala el rècord fins ahir de l’acabat de retirar Roger Federer.

 A Xangai, Londres i ahir a la nit Torí, Djokovic és l’únic tennista que ha conquerit el Masters a tres ciutats diferents i en tres dècades diferents. El primer el 2008, una ratxa de quatre entre 2012 i 2015 i ahir a la nit el 2022, sent el més veterà a aconseguir-ho als 35 anys.

 Djokovic va aconseguir al Pala Alpitour de Torí el cinquè títol de la temporada, el 91è de la seva carrera, a més de 1.500 punts per al rànquing i 4,7 milions de dòlars per al seu compte, en un any on només ha pogut jugar 11 tornejos. Millor impossible.

Dos ‘breaks’ per decidir

Djokovic va saltar a la pista conscient que havia de salvar aquest mur que Ruud munta des del fons de la pista en els seus partits. Havia de mantenir el seu servei i buscar el ‘break’. Però també dosificar unes forces que no li sobraven.

Va tenir dues ocasions en el segon joc i una altra en el quart per arrabassar la sacada de Ruud, però el tennista noruec va salvar la situació. Semblava que el set es decidiria en un altre ‘tie-break’ però Ruud es va quedar a les portes en l’últim moment. Va perdre la seva sacada amb 6-5 per a un Djokovic que no ho va desaprofitar.

En la segona mànega es va mantenir el guió escrit per Djokovic que va fer el break de nou (3-1) per posar la directa cap a la seva victòria, que finalment es va apuntar en 1 hora i 34 minuts. Un triomf per celebrar amb eufòria abraçat al seu fill Stefan que va saltar a la pista, el primer, i amb tota la família. Ruud es queda de nou a les portes d’un gran títol després de perdre les finals de Roland Garros (davant Nadal) i el Obert dels EUA (davant Alcaraz).

 Repte per al 2023

Un èxit amb la vista posada a Austràlia on l’any passat no va poder jugar, perquè no estava vacunat de covid-19, i amb el punt de mira fixat en el seu 22 Grand Slam (ha guanyat nou vegades a Melbourne) i aquest número 1 que lluu Carlos Alcaraz (el separen 1.900 punts) que espera recuperar el 2023.

Notícies relacionades

 Un any en què el tennista serbi jugarà sense les restriccions que li van impedir participar a l’Obert d’Austràlia, Indian Wells, Miami, Toronto, Cincinnati i el Obert dels Estats Units, on hi havia en joc 8.000 punts, a més de quedar-se sense els 2.000 com a campió de Wimbledon, després que l’ATP decidís no donar punts pel boicot als tennistes rus i bielorussos davant la invasió d’Ucraïna. Djokovic va anunciar a Torí que està llest i «alleujat» per competir al màxim nivell.