Open de tennis dels EUA

Badosa s’acomiada de Nova York en segona ronda

La jugadora gironina s’estavella davant el servei de la croata Petra Martic

Badosa s’acomiada de Nova York en segona ronda

Sarah Sier / AFP

2
Es llegeix en minuts

L’espanyola Paula Badosa, número quatre del rànquing WTA, es va acomiadar dijous de l’Open dels Estats Units en la segona ronda al perdre contra la potent sacada de la croata Petra Martic (n. 54) i caure per 6-7 (5), 6-1 i 6-2.

Badosa, que havia patit per superar la primera ronda contra la ucraïnesa Lesia Tsurenko, va començar el partit amb solidesa i agressivitat, però va disminuir el ritme en el segon set i no va aconseguir aixecar el cap davant una Martic que va estar intractable amb el seu servei.

La jugadora espanyola, campiona aquest any a Sydney, va caure per segon any consecutiu en la segona ronda després de rendir-se, el curs passat, davant la russa Varvara Gratxeva.

De més a menys

En el tercer enfrontament de la seva carrera contra Martic, una rival contra qui va anul·lar cinc boles de partit l’any passat al seu camí cap a les semifinals de Cincinnati, Badosa va haver de remuntar una ruptura abans de poder guanyar el primer parcial en el desempat.

L’espanyola es va encomanar a la seva primera sacada, que li va donar el 83% de punts en el primer parcial, contra una Martic que també va sacar amb contundència i va donar mostra de la seva tècnica més pura amb unes deixades d’altíssim nivell.

El desempat va arribar quan Badosa va aconseguir anul·lar quatre pilotes de ruptura en el novè joc i va confirmar els seus brillants números en la mort sobtada. És la que més ha guanyat aquest any, un total de catorze, entre ells un en primera ronda contra la ucraïnesa Lesia Tsurenko.

Va sentenciar el primer set amb un magnífic revés passant, satisfeta per la fortalesa mental demostrada en la primera hora de competició.

Reacció de Martic

Però Martic, que disputava només el segon torneig en superfície ràpida de l’any, no va perdre confiança i la seva reacció va ser contundent. Va anul·lar dues boles de ruptura per a Badosa en el tercer joc i va igualar el partit en només mitja hora amb un 6-1.

Va canviar la inèrcia del partit i Martic va aprofitar el seu impuls per prendre avantatge en el parcial decisiu, en el qual presumia un balanç de 7-4 en aquesta temporada. Badosa, que també comptava amb un brillant 9-4 en els tercers sets, va tenir la primera bola de ruptura, amb 1-0, però va perdonar un còmode revés i va pagar l’error amb una ruptura en el joc següent.

Notícies relacionades

Martic es va posar per davant amb 2-1 i va confirmar la ruptura amb un autoritari ordre de servei, mantingut a quinze i amb un potent servei guanyador inclòs. La croata va guanyar 14 punts de 16 i Badosa donava clars senyals de frustració. Es va retreure haver jugat punts «sense sentit» tàctic i Martic va castigar aquell moment de debilitat amb una nova ruptura que la va impulsar cap al 4-1.

La jugadora espanyola havia aconseguit remuntar un 3-5 en el parcial decisiu l’any passat a Cincinnati en el seu partit contra Martic, però aquesta vegada la croata no ha comès errors. Es va encomanar al seu servei per blindar la seva victòria amb un 6-2 i citar-se amb la bielorussa Viktoria Azarenka en la tercera ronda. Badosa es va tornar a acomiadar de Nova York en la segona ronda i aquest torneig continua sent l’únic gran en el qual mai ha superat aquesta ronda

Temes:

Open dels EUA