Tennis

Alcaraz posa la directa a tercera ronda de l’Open dels EUA

El tennista murcià venç l’argentí Federico Coria amb molta claredat: 6-2, 6-1 i 7-5

Alcaraz posa la directa a tercera ronda de l’Open dels EUA

Shannon Stapleton / AFP

2
Es llegeix en minuts

Carlos Alcaraz va guanyar dijous amb autoritat l’argentí Federico Coria (6-2, 6-1 i 7-5) i es va classificar a la tercera ronda de l’Open dels Estats Units, en la que s’enfrontarà al nord-americà Jenson Brooksby.

Finalista de quarts a Nova York l’any passat, Alcaraz va resoldre el seu partit amb Coria en dues hores i deu minuts, regalant detalls de classe i rebent, una vegada més, les ovacions de la icònica pista Arthur Ashe.

«Dominava el partit, però al final se m’ha pogut complicar. Per sort, he pogut rematar-lo», va explicar el tennista murcià, que va reconèixer que se sent cada dia més a gust en les pistes novaiorqueses. «Disfruto jugant, no hi ha cap secret», va afegir Alcaraz, que va celebrar la victòria número 46 de la seva extraordinària temporada i que és el jugador que més partits ha guanyat aquest any, empatat amb el grec Stefanos Tsitsipas. «Estic content de ser el jugador amb més victòries de l’any, però això no s’ha acabat. Encara hi ha marge i la veritat és que em sento molt bé».

És un dels quatre jugadors que tenen al seu abast la primera posició del rànquing mundial en aquest torneig, depenent dels seus resultats. També poden aconseguir-ho l’espanyol Rafa Nadal i el noruec Casper Ruud, a més, evidentment, del rus Daniïl Medvédev, l’actual líder del rànquing.

Ídol de l’Artur Ashe

Alcaraz va oferir espectacle dimarts amb el seu triomf contra l’argentí Sebastián Báez i dijous va tornar a ser protagonista amb un tennis dinàmic, variat, sòlid des del fons i impecable en la protecció de la xarxa.

La seva actuació, el seu ritme i el seu entusiasme en la pista van deixar en anècdota la ruptura inicial que va patir contra Coria (1-2). El murcià la va recuperar de manera immediata i va encadenar nou jocs consecutius que li van donar el primer parcial i li van facilitar el segon (4-0), que va guanyar per un còmode 6-1.

Alcaraz va atacar de manera constant la xarxa i va guanyar catorze dels quinze punts jugats en aquesta zona, anul·lant per complet un Coria que accedia a la segona ronda després d’haver guanyat l’holandès Tallon Griekspoor.

L’argentí va demostrar caràcter i orgull en el tercer parcial, en el qual va recuperar una ruptura i va portar al límit Alcaraz. Tanmateix, va pagar la seva falta d’encert en les boles de ruptura i va malgastar fins a cinc amb 4-4 al marcador.

Notícies relacionades

Li va passar factura, ja que el murcià va poder mantenir la sacada i, amb un ‘break’ en el desè joc, va blindar el seu bitllet per a la tercera ronda.

El seu rival en la tercera ronda, fixada aquest dissabte, serà Jenson Brooksby, que va vèncer el croat Borna Coric, recent campió del Masters 1000 de Cincinnati.