Tennis

Nadal ha tornat

  • El de Manacor supera l’agosarat debutant Hijikata i s’enfrontarà en segona ronda a Fognini

  • «Ha sigut una llarga espera. Durant un temps vaig pensar que no seria capaç de tornar», diu

Nadal ha tornat

EFE/EPA/JUSTIN LANE

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Mai ha perdut Rafael Nadal en la primera ronda a l’Open dels Estats Units, l’últim gran de l’any, on ha conquerit quatre dels seus 22 títols de Grand Slam. Aquest dimarts a la nit, en la seva tornada a les pistes de Nova York després de tres anys d’absència, i malgrat la falta de rodatge que ha hagut d’acceptar per recuperar-se de la lesió abdominal que el va obligar a abandonar Wimbledon, no ha sigut diferent.

Nadal ha superat el primer pas d’aquesta tornada després d’enfrontar-se amb Rinky Hijikata, un jove australià de 21 anys tan inexperimentat com agosarat, que ha aconseguit en el seu debut en un gran, a la pista més gran del circuit en horari de nit i contra un campió com el de Manacor, emportar-se el primer set, amb 11 cops guanyadors i només sis errors no forçats.

El partit s’ha allargat tres hores i vuit minuts. I Hijikata ha seguit fins al final parlant en moltes ocasions de tu al tu al campió, plantant-hi a la cara, anant a totes, desencadenant l’energia i la passió d’un públic entregat a la seva valentia.

En el segon set de Nadal no hi ha hagut cap dubte, ni en el tercer. Però fins i tot ja amb tot en contra, Hijikata, un convidat del torneig, continuava sense tirar la tovallola. En el quart set, 5-3 a baix i amb el seu servei, ha salvat punt de partit rere punt de partit. Fins que, a la cinquena oportunitat, Nadal ha dictat la sentència. 4-6, 6-2, 6-3 i 6-3.

Notícies relacionades

«Ha sigut una llarga espera», reconeixia en la pista un Nadal «súper feliç». «Durant un temps vaig pensar que no seria capaç de tornar». Cincinnati, amb aquesta caiguda en primera ronda, va espantar. Però Nadal és Nadal. I en un gran no cedeix, tot i que assumeix també que ha de ser «humil i acceptar el procés (de recuperació) dia a dia en entrenaments i partits i ser positiu».

És l’estat que sens dubte necessita per al següent partit, que no serà fàcil. Perquè s’enfrontarà amb Fabio Fognini, un competidor que ha guanyat en 13 ocasions però amb qui també va patir una de les seves quatre derrotes precisament a Nova York, on l’italià el 2015 va ser capaç de remuntar-li dos sets i treure’l de la competició. És un competidor «dur».