Alcaraz ja està entre els quatre millors del món

El tennista murcià, finalista a Umag aquest diumenge, és el vuitè espanyol que arriba a aquesta posició en el rànquing de l’ATP

Alcaraz ja està entre els quatre millors del món
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz s’ha col·locat entre els quatre millors del món aquest dilluns malgrat haver perdut diumenge la final de torneig d’Umag (Croàcia), on defensava el títol, contra Jannik Sinner per 6-7 (5), 6-1 i 6-1. El jugador italià (10è mundial) ja l’havia derrotat aquest any en el passat torneig de Wimbledon. 

El jove tennista s’ha convertit, amb 19 anys i 2 mesos, en el vuitè tennista espanyol que ascendeix al quart lloc de la classificació internacional ATP, posició en què apareix dilluns després de plantar-se a la final del torneig d’Umag (Croàcia), i afegeix el seu nom a una llista en què figuren Rafael Nadal, Carlos Moyà, Juan Carlos Ferrero (van arribar a ser número 1), Àlex Corretja, Manuel Orantes (van ser número 2), David Ferrer i Sergio Bruguera (van estar entre els tres millors).

Alcaraz supera en el rànquing de l’ATP el grec Stefanos Tsitsipas i queda ara a 1.130 punts de Rafael Nadal, número 3 mundial (6.165), Alexander Zverev (6.850) i Daniïl Medvédev (7.625), actual número 1 mundial. Novak Djokovic, guanyador a Wimbledon, on no hi havia punts en joc aquest any i va perdre els 2.000 que defensava com a campió el 2021, ocupa la sisena plaça mundial.

Alegria i decepció

«És una cosa molt gran per a mi. Per sobre meu hi ha grans jugadors ara mateix, com Rafa, Medvédev i Zverev. Ells ja juguen per guanyar els Slams. Ser un d’ells i lluitar pels Slams és una cosa increïble», valorava Alcaraz després de la final a Umag aquest diumenge. Un resultat del qual no estava gaire content després de cedir un 12-2 en els dos últims sets. «Al final no sabia com jugar contra Sinner. No vaig parar de fallar, no sabia què havia de fer», admetia el tennista espanyol.

Notícies relacionades

En la carrera de l’any per la Copa de Mestres a Torí, Alcaraz és el segon de l’any amb 4.270 punts, després de Nadal (5.620) i davant de Tsitsipas (4.010). Els tres tennistes estan inscrits com els quatre primers caps de sèrie del Masters 1.000 de Mont-real que comença el 7 d’agost, amb Medvédev. En el torneig canadenc no hi haurà Zverev, que continua recuperant-se de la lesió de turmell soferta a Roland Garros, ni Djokovic, que continua sense tenir permís per entrar als Estats Units i el Canadà, al no estar vacunat contra la covid-19.

Quatre títols, sis finals

La final d’Umag és la sisena que juga aquesta temporada Alcaraz després de jugar també la d’Hamburg la setmana passada (va caure contra Lorenzo Musetti). Anteriorment el tennista murcià havia guanyat els Masters 1.000 de Miami i Madrid i els tornejos 500 de Rio de Janeiro i Barcelona. Fins al moment suma 41 partits guanyats i només sis derrotes el 2022.