La final femenina

Wimbledon corona Rybakina, una tennista nascuda a Moscou

La jugadora, nacionalitzada kazakh el 2018, s’ha imposat a la final a la tunisiana Ons Jabeur

Wimbledon corona Rybakina, una tennista nascuda a Moscou

Wimbledon

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Si Wimbledon no volia tennistes russos i bielorussos en les seves pistes, no ha pogut evitar que una tennista nascuda a Moscou, Elena Rybakina, inscrigui el seu nom, això sí, sota la bandera del Kazakhstan, país que la va acollir fa quatre anys, quan encara no s’havia produït la invasió de Putin a Ucraïna. Rybakina s’ha imposat aquest dissabte per 3-6, 6-2 i 6-2 a la tunisiana Ons Jabeur, en 1 hora i 50 minuts.

El torneig britànic ha coronat, a més, una campiona novella en una final de Grand Slam, després de la txeca Barbora Krejcíková, que va guanyar Roland Garros, i la britànica Emma Raducanu, en l’Open dels Estats Units, totes dues el 2020. 

Victòria amb remuntada

La tennista kazakh va remuntar un set en contra a Jabeur, que semblava llançada a la victòria. La tennista tunisiana, de 28 anys i 3a mundial, es va encongir davant la potència de cops de Rybakina, més valenta en el seu joc. L’ansietat i la pressió de poder convertir-se en la primera tennista africana que conqueria un Grand Slam la van portar a una dura derrota, en la qual no va poder deixar anar les llàgrimes al final del partit.

Notícies relacionades

Rybakina, de 23 anys i 23a mundial, no hauria estat a la final si no s’hagués acollit a la ciutadania kazakh. «Ara jugo per al Kazakhstan, soc feliç de representar aquest país que va creure en mi», ha dit. Rybakina va representar Rússia en categoria júnior, amb presència en els Grand Slam, i també en els seus inicis en el circuit professional de la WTA i ITF, fins que a mitjans del 2018, quan ja era al top 200, va canviar la seva bandera a canvi de suport econòmic i de representar aquest país en l’àmbit esportiu.

És una pràctica comuna en aquest país fronterer amb Rússia, que també va nacionalitzar Mikhail Kukushkin, Alexander Bublik i Yulia Putintseva entre altres tennistes coneguts internacionalment. Wimbledon és el tercer títol de la seva carrera després de Bucarest (2019) i Hobart (2020). La tennista kazakh, 23 mundial, només havia guanyat un partit en herba en els seus anteriors tornejos de preparació.

Temes:

Wimbledon