El torneig femení

Jabuer i Rybakina jugaran una inèdita final de Wimbledon

La tennista tunisiana i la kazakh tindran l’oportunitat de conquerir el seu primer Grand Slam

Jabuer i Rybakina jugaran una inèdita final de Wimbledon
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

El palmarès femení de Wimbledon estrenarà un nou nom en el torneig femení. La tunisiana Ons Jabeur (número 2 mundial) i la kazakh, nascuda a Moscou, Elena Rybakina (17) s’enfrontaran a la final aquest dissabte per conquerir també el primer Grand Slam de la seva carrera.

Notícies relacionades

Jabeur va fer valer la seva condició de favorita per imposar-se a la veterana tennista alemanya, Tatjana Maria per 6-2, 3-6 i 6-1 i aspira a convertir-se en la primera dona d’un país àrab i del continent africà a guanyar Wimbledon i un primer Grand Slam. Maria, classificada al lloc 103 mundial, de 34 anys i retornada al tennis després de ser mare, va despertar del seu somni a Wimbledon. Aquesta vegada, la seva amiga Jabeur li ha barrat el pas a la final i ha confirmat el seu irresistible ascens aquesta temporada, després d’haver guanyat els títols a Madrid i Berlín, a més de ser finalista a Charleston i Roma.

No ha pogut concretar la seva condició de favorita la romanesa Simona Halep, campiona el 2019 a Londres i el 2018 a Roland Garros, que ha caigut eliminada per Rybakina per un doble 6-3. Halep, que s’ha desfet amb contundència de la catalana Paula Badosa, no ha trobat aquesta vegada la manera de respondre al poderós joc de la tennista moscovita, nacionalitzada kazakh, que ha evitat l’exclusió de Wimbledon dels seus antics compatriotes i els tennistes bielorussos per la invasió d’Ucraïna.

Temes:

Wimbledon