Nova victòria

Nadal supera la segona ronda de Wimbledon en un partit incòmode

2

No va ser el seu millor dia, segur. Però Rafael Nadal va passar a la tercera ronda de Wimbledon, sense jugar un gran partit vencent el lituà Rikardas Berankis per 6-4, 6-4, 4-6 i 6-3. Per 11a vegada el tennista balear anirà a la tercera ronda d’un torneig que ha guanyat el 2008 i 2010. Aquest dijous va sumar, a més, la victòria número 307 en un Grand Slam i va superar Martina Navratilova, amb 306.

Nadal no s’hi va trobar còmode. Des del principi se’l va veure insegur, tot i que va saber trobar la seva oportunitat en els moments clau del partit, en què Berankis es va sentir superat pressionat pel rival que tenia a l’altre costat de la xarxa. Nadal va haver de salvar un ‘break point’ per no cedir 2-3. Però superada aquesta situació va aconseguir la ruptura per apuntar-se la primera mànega en 43 minuts, malgrat cometre 13 errors no forçats i 2 dobles faltes, no habitual en ell.

El guió de la pel·lícula es va repetir a la segona mànega, malgrat que Berankis va aconseguir la primera ruptura (2-1) per avançar al marcador. El tennista lituà amb un joc més agressiu a la resta i cops plans dominava Nadal, però no demostrava prou fiabilitat per mantenir aquest avantatge. Berankis (106 mundial) jugava el seu primer partit en herba aquest any i es notava.

Moments clau

Nadal, apressant-se en els moments clau, va recuperar el marcador amb un altre ‘break’ (3-3) per tornar a decantar la balança en el moment decisiu amb una segona ruptura que li va donar la segona mànega, després de tres ‘break points’ salvats per Berankis.

En el tercer set, com ja li va passar amb l’argentí Francisco Cerúndolo el primer dia, se li va escapar des del primer joc en el qual Berankis, més deixat anar (2 errors no forçats contra 11 de Nadal), no va desaprofitar l’avantatge per guanyar-lo. Un petit premi a la seva constància.

La reacció de Nadal va ser contundent en el quart set, en què es va avançar 3-0 (amb ‘break’ en el segon joc), quan la pluja va obligar a parar el partit per tancar el sostre de la central. Després de 47 minuts d’aturada, Nadal ja no va deixar escapar la victòria que va certificar amb un ‘ace’, el 13è d’un partit estrany, en el qual va cometre massa errors (4 de no forçats), però del qual va sortir feliç, un dia més.

Sonego, pròxim rival

Nadal s’enfrontarà en la tercera ronda aquest dissabte a l’italià Lorenzo Sonego (54 mundial) que s’ha imposat al francès Hugo Gaston per 7-6 (4), 6-4 i 6-4. Serà un altre partit per continuar adaptant el seu joc a Wimbledon, on no jugava des de fa tres anys quan va caure en semifinals davant Roger Federer.

Tots els resultats i el programa de Wimbledon 2022.