Masters 1000 de Roma

Nadal marxa de Roma coix després de perdre contra Shapovalov

El tennista balear es complica la presència a Roland Garros

Nadal marxa de Roma coix després de perdre contra Shapovalov

Guglielmo Mangiapane / Reuters

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Rafael Nadal no podrà defensar el títol a Roma. El canadenc Dennis Shapovalov el va eliminar en els vuitens de final per 1-6, 7-5 i 6-2. Però el pitjor no va ser la derrota sinó el dolor en la lesió crònica del peu esquerre que va reaparèixer en el tercer set. El balear va acabar el partit coix. Un cop dur de cara a l’inici de Roland Garros, el 22 de maig.

Nadal va entrar a la pista amb les idees molt clares. No volia. L’any passat, també en quarts de final, li va salvar dos ‘match balls’ a Shapovalov i aquest any, a l’Open d’Austràlia, va necessitar cinc sets per desfer-se del tennista canadenc, en un partit que també tenia a l’abast però en què va acabar trasbalsat i dient-li «corrupte» al jutge de cadira.

En 42 minuts es va apuntar el primer set, cedint només un joc, contra un Shapovalov que jugava a tres cops cada punt, confiant en la seva poderosa sacada, per sobre dels 215 km/h, però a qui Nadal responia amb consistència, potència de cops i profunditat. El mallorquí només va cometre 3 errors no forçats per 18 del canadenc.

Molèsties al peu

Shapovalov va seguir la seva tàctica esbojarrada en la segona mànega, en què va millorar la seva efectivitat per avançar-se 3-0 i 4-1. El canadenc anava llançat, però Nadal va aconseguir recupera el ‘break’ que li va fer en el segon joc (2-0) per empatar el marcador 4-4, tot i que patint amb cada servei, en què va haver de salvar alguna bola de trencament. No va poder evitar que, finalment, Shapovalov li fes el ‘break’ i forcés el tercer set.

Nadal ja no tenia la força ni el vigor de l’inici del partit. Els seus gestos denotaven preocupació amb el peu esquerre. Va trencar de sortida la sacada de Shapovalov, però el canadenc l’hi va tornar en el següent joc. Nadal ja no va poder seguir el ritme. Va cedir quatre jocs seguits i en el tercer ‘match ball’, amb sacada a favor, Shapovalov va certificar la victòria en 2 hores i 26 minuts.

Els altres tres favorits es van guanyar el pas a quarts de final. Alexander Zverev, segon favorit, va ser el primer a aconseguir-ho en la jornada matinal que va obrir a la central del Fòrum Itàlic contra Alex DeMiñaur, a qui va derrotar per 6-3 i 7-6 (5); més problemes va tenir Stefanos Tsitsipas per desfer-se de Karen Khatxanov per 4-6, 6-0 i 6-3, mentre que Novak Djokovic es va desfer amb facilitat de Stan Wawrinka per un doble 6-2.

El número 1 mundial va necessitar tot just 76 minuts per desfer-se del tennista suís, que a Roma ha fet el millor torneig en la tornada al circuit després de més d’un any fora de competició per diverses operacions de genoll. «Encara estic lluny de poder competir amb els millors», assegurava Wawrinka, de 37 anys i actualment 361è del món.

Pensant en Roland Garros

Notícies relacionades

 Djokovic s’enfrontarà avui al canadenc Felix Auger-Aliassime per buscar una de les quatre places de semifinals que li permetrien assegurar-se una setmana més (370) com a número 1 del món i arribar com a primer cap de sèrie a Roland Garros.

 Nadal també lluita per assegurar-se una plaça entre els quatre primers a París, per evitar creuar-s’hi abans de semifinals, tot i que per aconseguir-ho haurà d’estar pendent de revalidar el títol, saber si Daniïl Medvédev (2) reapareix a Roland Garros o que Stefanos Tsitsipas (5) guanyés a Roma.

Temes:

Rafa Nadal Roma