TENNIS FEMENÍ

Ashleigh Barty i Danielle Collins disputaran la final de l’Obert d’Austràlia

La jugadora australiana, número u del món i gran favorita, encara no ha perdut més de quatre jocs en aquest torneig

Ashleigh Barty i Danielle Collins disputaran la final de l’Obert d’Austràlia

AFP

1
Es llegeix en minuts

La nord-americana Danielle Collins «va fulminar» la polonesa Iga Swiatek per 6-4 i 6-1 a l’Obert d’Austràlia i disputarà la seva primera final de Grand Slam contra la local Ashleigh Barty (1). «Hem tingut batalles increïbles i jugar contra la número u a casa seva és una cosa increïble», va dir davant el públic de la pista Rod Laver Arena en al·lusió a la seva pròxima rival, després de tancar el partit en una hora i 18 minuts.

Swiatek va acusar les tres hores de partit, el més llarg de la seva jove carrera, contra la veterana estoniana Kaia Kanepi a quarts de final i va necessitar cinc jocs per agafar el ritme del partit. Collins va dominar amb un implacable revés i va posar distància amb un contundent 4-0 inicial.

La reacció de la polonesa, que va aconseguir una ruptura amb el 2-5, la va fer mantenir-se tímidament a la superfície en una mànega que va caure del costat de la nord-americana per 6-4, després d’acumular 14 cops guanyadors. La campiona del Roland Garros 2020 va patir considerablement amb el seu servei a l’oferir sis pilotes de ruptura que li van acabar costant un set que es va estendre fins als 48 minuts. El guió va prosseguir el seu rumb en un segon set que es va inaugurar amb una primerenca ruptura de la nord-americana de 28 anys.

L’australiana, amb facilitat

Notícies relacionades

Va millorar el seu servei, al comptar amb un 78% de primers en joc, i va sumar tretze cops guanyadors més, que la van catapultar cap al seu primer bitllet per a una final de Grand Slam. Collins manté un cara a cara desfavorable amb la tennista local Ashleigh Barty de 3-1 després que s’imposés en l’últim xoc que van mantenir a Adelaide el 2021.

Per la seva banda, l’australiana Ashleigh Barty, número u del món, va brodar un tennis impol·lut per atropellar la nord-americana Madison Keys per 6-1 i 6-2. Barty, que encara no ha encaixat més de quatre jocs en un set des de l’inici de la competició, va tancar una impecable primera mànega amb un tres de tres en pilotes de ruptura, així com amb quatre errors no forçats que van contrastar amb els 14 de la seva rival.