Obert d’Austràlia

Nadal obre la porta dels vuitens amb força i confiança

El tennista balear elimina el rus Khatxànov i estarà per quinzena vegada entre els 16 millors del torneig.

2
Jaume Pujol-Galceran

Prova superada, i amb nota. Rafael Nadal estarà de nou als vuitens de final de l’Open d’Austràlia per 15a vegada des que hi va aparèixer per primer cop el 2005. L’ex número 1 mundial i campió del torneig el 2009 s’ha desfet del rus Karén Khatxànov (30 mundial) amb més facilitat de la que podia suposar fins i tot ell mateix al vèncer per 6-3, 6-1, 3-6 i 6-1.

Nadal, que havia superat les dues primeres rondes del torneig sense cedir cap set, s’ha mostrat implacable des del primer punt en joc. El tennista mallorquí s’ha apuntat la primera mànega en tot just 28 minuts i només ha cedit un punt amb el seu servei, que ha guanyat en blanc en quatre ocasions. Khatxànov, que havia perdut en les set ocasions anteriors davant Nadal, ha tornat a veure’s superat per un rival que no semblava que havia estat sis mesos fora del circuit.

Ràpid de cames, concentrat, sense gairebé cometre errors i amb una gran efectivitat en el servei i cops guanyadors, Nadal ha imposat el ritme que volia, davant un Khatxànov que lluitava sense premi. Al rus se li ha escapat el primer joc del segon set, després d’11 minuts de lluita per evitar-lo i després de salvar quatre ‘break points’. De nou tocava remar a contracorrent.

Moment Khatxànov

Khatxànov no ha tingut el seu primer ‘break point’ fins al cap d’una hora a la Rod Laver Arena, gràcies a dos cops genials, però no els ha aprofitat i Nadal ja no li ha donat cap més opció fins a apuntar-se la mànega en 59 minuts.

Amb dos sets en contra, Khatxànov ha deixat anar el braç, ja sense pressió i, per primera vegada ha aconseguit trencar el servei a Nadal (3-1). Un avantatge que ja no ha deixat escapar fins a apuntar-se el set, el segon que li guanyava

en tots els seus enfrontaments anteriors.

El tennista rus no hi ha pogut fer gaire cosa més. En el quart set Nadal ha reaccionat per trencar el servei de Khatxànov en dues ocasions (3-1 i 5-1) amb dos cops de la seva marca. El primer, un paral·lel a la carrera, i el segon, un revés creuat. L’últim joc se l’ha apuntat en blanc per celebrar la seva victòria en 2 hores i 54 minuts. El seu pròxim rival, aquest diumenge, serà el vencedor del partit entre el rus Aslan Karatsev (15 mundial) i el francès Adrian Mannarino (69).