Tennis

L’Obert d’Austràlia compta amb Djokovic en el seu sorteig

  • El tennista serbi, malgrat els dubtes sobre la seva deportació, està inclòs en els aparellaments

L’Obert d’Austràlia compta amb Djokovic en el seu sorteig
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Els organitzadors de l’Obert d’Austràlia van incloure aquest dijous el tennista serbi Novak Djokovic en la celebració del sorteig per al torneig, enmig de la incertesa sobre la possible deportació de l’esportista.

El sorteig, que va començar amb una hora de retard després d’una decisió que no va ser explicada per l’organització, va tenir lloc mentre s’espera que el ministre d’Immigració australià, Alex Hawke, es pronunciï sobre la permanència del tennista serbi al país. Djokovic va arribar el 5 de gener a Austràlia –per participar en el torneig– amb una exempció mèdica per no vacunar-se, però els agents de duanes li van denegar el visat i va ser retingut en un hotel de Melbourne mentre els seus advocats van presentar un recurs davant un tribunal australià, que va ordenar dilluns la seva posada en llibertat.

El serbi i primer classificat mundial s’enfrontarà en primera ronda al seu compatriota Miomir Kecmanovic. Djokovic vol defensar la seva novena corona aconseguida a la riba del riu Yarra en l’edició passada i convertir-se en el tennista més premiat de tots els temps arribant als 21 trofeus de Grand Slam.

El futur de Djokovic en l’Obert d’Austràlia, que se celebra entre el 17 i el 30 de gener, encara està en suspens fins que el ministre australià d’Immigració decideixi si utilitza els seus poders especials per deportar el tennista per no complir els requisits imposats per la covid-19 per entrar al país.

En unes sorprenents declaracions, Djokovic va admetre aquest dimecres que es van cometre «errors humans» en la seva declaració per entrar a Austràlia, a l’ometre que havia estat a Espanya abans de viatjar al país oceànic, i que va acudir a una entrevista amb un mitjà francès a Belgrad malgrat saber que tenia la covid-19. En el cas que el ministre d’Immigració decidís cancel·lar el seu visat, per a la qual cosa no té una data límit, el jugador podria de nou recórrer la decisió davant la justícia.

El primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison, ha dit avui, al ser preguntat pels periodistes, que la decisió sobre el visat del tennista recau en el ministre d’Immigració i que preferia no fer comentaris.

L’aforament, al 50%

Notícies relacionades

El govern de Victòria va decidir aquest dijous reduir en un 50% l’aforament per al Obert d’Austràlia, que començarà aquest dilluns, com a conseqüència de la creixent onada de contagis. La nova mesura s’aplicarà només per a aquelles jornades en què no s’hagi sobrepassat encara el límit del 50%. L’estat de Victòria, la capital del qual és Melbourne, va registrar aquest dijous 37.169 nous casos, 25 morts i 953 ingressos hospitalaris relacionats a la nova onada de contagis per covid-19. «La ventilació serà millorada als recintes interiors de Melbourne Park», va detallar el comunicat publicat pel govern estatal.

«Aquestes novetats per a l’Obert d’Austràlia signifiquen que aficionats, jugadors i treballadors poden esperar un esdeveniment increïble quant a mesures contra la covid-19», va explicar la ministra de Turisme en funcions Jaala Pulford. Serà, per tant, el segon any consecutiu en què el ‘major’ australià redueix el seu aforament com a conseqüència de la pandèmia.