Nadal conquista el primer títol en el seu retorn al circuit

EFE/EPA/JAMES ROSS

1
Jaume Pujol-Galceran

Cinc mesos després d’abandonar el circuit el mes d’agost passat pel seu problema al peu esquerre, Rafael Nadal ha obert la temporada 2022 conquistant el títol en el torneig de Melbourne previ a l’Open d’Austràlia que començarà el 17 de gener a les mateixes pistes on s’ha imposat a la final al nord-americà Maxime Cressy per 7-6 (6) i 6-3.

Nadal ha dominat un rival, 112 mundial, de 24 anys, a què s’enfrontava per primera vegada. L’exnúmero 1 mundial ha salvat el primer set en un igualat ‘tie-break’ en què ha tingut un ‘set ball’ en contra (6-5) i amb dues sacades per a Cressy que els ha cedit, així com l’últim punt. En la segona mànega, Nadal, que ha cedit el seu servei inicial (1-2), ràpidament ha recuperat el domini al marcador per trencar la sacada del nord-americà en dues ocasions (2-2 i 5-3) per certificar la victòria en 1 hora i 44 minuts.