RETORN A LES PISTES

Nadal reapareix amb una derrota a Abu Dhabi amb el rei emèrit Joan Carles a la llotja

L’ex número u, que portava quatre mesos sense jugar, ha caigut davant Andy Murray per 6-3 i 7-5.

Nadal reapareix amb una derrota a Abu Dhabi amb el rei emèrit Joan Carles a la llotja

Nadal golpea de revés.

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

No hi ha hagut final feliç per a Rafael Nadal en el retorn a les pistes. Després de 133 dies absent l’ex número 1 mundial ha encaixat una derrota davant l’escocès Andy Murray (6-3, 7-5) en el torneig d’exhibició de Mubadala World Tennis Champioship (Abu Dhabi).

El retorn de Nadal ha tingut la presència del rei emèrit Joan Carles I, assegut en una de les llotges de l’estadi International Tennis Center, que porta vivint als Emirats Àrabs Units des d’agost del 2020 i ha volgut acudir a veure en directe Nadal, amb el qual manté una relació d’amistat des de fa anys.

Content malgrat perdre

La derrota entrava dins dels plans de Nadal després de tant temps sense jugar. «No ha sigut un mal partit per començar», ha reconegut el tennista manacorí, entrevistat al costat de Murray, un altre jugador que sap la dificultat de les tornades després de les lesions. El tennista escocès ha sigut operat en dues ocasions del seu maluc i, actualment ocupa el lloc 134 mundial.

«Poder jugar amb Rafa i guanyar-lo em recorda els vells temps», ha dit Murray. L’última vegada que es va enfrontar a Nadal es remuntava al 2016, quan el va guanyar en el Masters 1000 de Madrid, la setena de les seves victòries en 24 partits.

Murray, que havia guanyat ja un partit en el torneig davant el seu compatriota Daniel Evans (6-2, 6-3), s’ha vist més adaptat a la pista i amb un joc més sòlid que el de Nadal. L’escocès ha aprofitat dos ‘breaks’ per al 4-2 en el primer set i el 6-5, en el segon, per aconeguir la victòria i guanyar-se el pas a la final on s’enfrontarà aquest dissabte amb el rus Andrey Rublev, que ha derrotat el canadenc Denis Shapovalov (7-6 [5], 3-6, 6-4). Nadal jugarà abans contra el canadenc en el partit pel tercer i quart lloc.

Una lesió eterna

El passat 6 d’agost va ser l’últim partit que Nadal va disputar davant el sud-africà Lloyd Harris en el torneig de Washington abans d’anunciar pocs dies després el final de la seva temporada per tractar-se els problemes al peu esquerre que l’estaven turmentant. Una osteocondritis de l’escafoide produïda per falta d’irrigació sanguínia a un petit os de la planta del peu. Lesió coneguda en termes mèdics com la síndrome de Muller-Weiss, que arrossega des del 2005 i que l’ha acompanyat durant tota la seva carrera.

Notícies relacionades

Nadal va decidir parar per operar-se i buscar solucions a aquestes molèsties de cara a iniciar la temporada 2022 amb garanties. «Les coses no van com haurien d’anar i és el moment de prendre decisions i buscar un tractament una mica diferent per trobar la solució», va explicar.

Tres mesos després, la milionària exhibició de Mubadala ha sigut el torneig escollit per provar el seu estat físic abans de tornar oficialment al circuit en el torneig de 250 de Melbourne, el 3 de gener, avantsala de l’Open d’Austràlia, que comença el 17 de gener.