LES FINALS DE LA COPA DAVIS

Feliciano López dona un punt d’or a Espanya contra Rússia

El tennista toledà s’imposa a Andrei Rublev en un partit èpic en el primer duel individual

Feliciano López dona un punt d’or a Espanya contra Rússia
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Un servei a la cantonada, a més de 200 km/h, sense resposta possible. El 14è ‘ace’ del partit va donar a Feliciano López la victòria davant el rus Andrei Rublev per 2-6, 6-3 i 6-4. Un punt d’or per a Espanya en la seva possibilitat d’accedir als quarts de final de la Copa Davis i continuar defensant el títol guanyat el 2019. El veterà tennista toledà, escollit per Sergi Bruguera, per buscar el miracle davant el poderós equip rus, li va donar les opcions que no eren fàcils després que l’equip espanyol perdés en el camí Rafael Nadal, Roberto Bautista i, a 24 hores de començar el torneig, Carlos Alcaraz.

No va començar bé el primer set. En tot just 27 minuts, Rublev semblava disposat a demostrar la superioritat de rànquing i edat davant Feliciano López (106è en el rànquing mundial i 40 anys), a qui havia guanyat en l’única vegada que s’havien enfrontat, en l’Obert d’Austràlia d’aquest any. El rus, número 5 mundial i de 24 anys va agafar el timó trencant el servei de Feliciano López d’entrada per fer un segon ‘break’ (4-1) i acabar cedint només dos jocs. El tennista rus va dominar amb la seva poderosa dreta i la seva efectivitat en la restada. Feliciano López no trobava en el servei la seva millor defensa (50% d’efectivitat i només 4 ‘aces’).

Canvi d’escenari

La situació va fer un gir en els dos següents sets. Sergi Bruguera demanava a Feliciano que fos més valent, més agressiu i que es llancés cap a la xarxa. Feliciano li va fer cas. Se la va jugar més amb el servei i va buscar la xarxa per tancar els punts, i el premi va arribar amb el primer trencament a Rublev (4-2). Un avantatge que Feliciano López va defensar amb dents i ungles en el seu següent servei en el qual va salvar fins a tres ‘break points’ per a desesperació del tennista rus, que no va poder evitar cedir el segon set en un Madrid Arena que era una olla a pressió, amb 9.000 aficionats animant i creient en un miracle dels que es produeixen en la Copa Davis, on el rànquing no és una assegurança.

Notícies relacionades

I això es va confirmar en el tercer i definitiu set. A Rublev se li va tornar a escapar la possibilitat de començar 2-0 al perdre dos ‘break points’, com li havia passat en el segon set. La situació el va desestabilitzar i l’ansietat li va fer perdre el servei en el següent joc (2-1) i va fer que tornés a anar a remolc d’un Feliciano inspiradíssim i valent que cada vegada creia més en les seves possibilitats.

I així va mantenir aquest avantatge fins al final, malgrat deixar escapar dos ‘match balls’ amb 5-3. No només això. En el que seria l’últim servei va salvar un 30-40 i va certificar el triomf amb aquest últim ‘ace’ per a l’èpica d’una victòria que posava Espanya amb avantatge en l’eliminatòria davant el segon partit, que enfronta Pablo Carreño i Daniïl Medvédev.