Tennis

Zverev es corona com a mestre davant Medvedev

El tennista alemany conquereix el seu segon títol a la Nitto Finals ATP després de vèncer per un doble 6-4

Zverev es corona com a mestre davant Medvedev
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Amb un ‘ace’ a la cantonada molt obert per sobre dels 215 km/h, Alexander Zverev ha certificat i recuperat el seu títol de mestre, que va guanyar per primera vegada el 2018, a l’imposar-se al rus Daniil Medvedev per 6-4 i 6-4. Tot just 74 minuts va necessitar el tennista alemany per imposar-se a l’últim campió del torneig.

Un dia després d’acomiadar el torneig Novak Djokovic a semifinals (7-6 (4), 4-6, 6-3), Zverev va tornar a firmar un partit perfecte. .Zverev es va mostrar implacable des del punt de servei (8 ‘aces’ i 83% de punts amb la primera sacada), on només va cedir 13 punts en deu jocs de servei dominant amb paciència i demostració de potència física en els intercanvis amb un rival que l’havia guanyat sis de les set últimes vegades que s’havien enfrontat abans d’entrar a disputar la final al Pala Alpitur de Torí. Precisament l’últim enfrontament va ser dimarts passat en la fase de grups quan Medvedev es va imposar per 6-3, 6-7 (3) i 7-6 (8).

Una igualtat que no es va veure en cap moment a la final, en la qual Zverev va portar el ritme del partit a cada set i va aprofitar els dos únics ‘breaks’ al primer set (2-1) i al segon (1-0) per prendre un avantatge que Medvedev mai va poder reduir, al jugar lluny de la manera com havia accedit a la final.

Botxí de Djokovic

Zverev tanca una gran temporada, com a número 3 mundial, amb la seva segona victòria al Masters, sis títols al circuit i després d’haver conquerit l’or olímpic als Jocs de Tòquio. En les dues ocasions la seva víctima a semifinals va ser Djokovic, l’inqüestionable número 1 mundial per setena vegada i que ha dominat la temporada amb les seves victòries a Austràlia, Roland Garros i Wimbledon. Només Zverev, al Japó, i Medvedev a Nova York, li han impedit fer el Golden Slam.

La Copa Davis

Notícies relacionades

Tant Medvedev com Djokovic encara no guardaran les seves raquetes ja que els dos seran els líders dels seus països a la Copa Davis, que comença el 25 de novembre. El tennista rus serà a Madrid per defensar Rússia, que s’enfrontarà a Espanya, en la primera jornada de grups, mentre que el número 1 mundial jugarà amb Sèrbia a la seu d’Innsbruck, que per la Covid es disputarà sense públic a les grades.

Zverev va renunciar a jugar amb Alemanya ja fa mesos a l’estar en contra del nou format de la Copa Davis. Espanya defensarà el títol guanyat a la Caixa Màgica el 2019 sense Rafael Nadal, que des del mes d’agost passat es va retirar del circuit per cuidar la seva lesió al peu, però que té previst tornar a competir al desembre, abans de desplaçar-se a Austràlia per disputar el primer Grand Slam de la temporada 2022.