LES NITTO FINALS ATP

Djokovic es queda sol davant el perill a Torí

  • El número 1 mundial busca el seu cinquè títol amb les baixes de Federer i Nadal, lesionats, i contra la Next Gen liderada per Medvédev, Tsitsipas i Zverev, que han guanyat els tres últims anys.

 

Djokovic es queda sol davant el perill a Torí
3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

«Ja només hi ha un gran jugador: Novak Djokovic». La sentència és de Stefano Tsitsipas. I el tennista grec la raona després d’una temporada en què Rafael Nadal i Roger Federer, els altres dos grans jugadors, amb qui el serbi s’ha repartit 60 Grand Slams, estan fora de combat des de fa mesos per diferents lesions.

Djokovic arriba per setena vegada com a número 1 mundial, superant el rècord de sis que compartia amb Pete Sampras. El tennista serbi ha guanyat aquest any postpandèmia del coronavirus l’Open d’Austràlia, Roland Garros i Wimbledon i s’ha quedat a un partit de completar el Grand Slam després de perdre la final de l’Open dels Estats Units, el setembre passat. Djokovic ja suma 346 setmanes com a número 1 i, després d’«agafar-se un respir» per assimilar «la derrota més dura» encaixada contra Daniïl Medvédev a Nova York, ha reaparegut en el circuit per prendre-li al tennista rus el títol de París Bercy, sumant el 37è Masters 1.000 de la seva col·lecció.

Canvi d’escenari

Una carta de presentació que reafirma l’opinió de Tsitsipas, que tornarà a tenir el serbi a l’altra banda de la xarxa a la pista de l’Alpitour de Torí, on, des d’aquest diumenge i fins al 21 de novembre es disputaran les Nitto Finals ATP, que des del 2009 es jugaven a l’O2 Arena de Londres.

Sense Federer, ni Nadal entre els vuit millors tennistes de la temporada, Djokovic s’ha quedat sol en defensa del ‘Big Three’ en un torneig que ha guanyat en cinc ocasions, i aspira a igualar els sis títols de Federer.

«Arribo a un gran nivell. Preparat per a un final de temporada que sens dubte serà molt fort amb aquest torneig i la Copa Davis», afirmava Djokovic en la presentació de Torí i després d’un sorteig que l’ha aparellat en el grup verd juntament amb Tsistsipas, el rus Andrey Rublev i el noruec Casper Ruud, amb qui debutarà dilluns (14.00 hores, Movistar +).

Aquest diumenge hauran estrenat la pista del pavelló olímpic de Torí, amb capacitat per a 18.500 espectadors, els components del grup vermell format per Medvédev, actual campió, que debuta contra el polonès Hubert Hurkacz (14.00 hores, Movistar+) i, a la nit (21.00 hores) ; l’italià Matteo Berrettini contra l’alemany Alexander Zverev .

Campions ‘Next Gen’

Notícies relacionades

Djokovic és el gran favorit al títol, tot i que des que el 2015 va guanyar el seu cinquè títol no ha aconseguit aixecar el trofeu. Des d’aleshores les Nitto Finals ATP s’han convertit en escenari de reivindicació de la nova generació. Andy Murray li va arrabassar el títol al tennista serbi a la final del 2016, el búlgar Grigor Dimitrov va sorprendre amb el seu triomf el 2017 i la Next Gen va fer seu el O2 Arena el 2018 amb el triomf de Zverev, el 2019 amb el de Tsitsipas i el 2020 amb el de Medvédev.

Granollers, en el doble

L’obligada absència de Nadal, que per primera vegada no s’ha classificat per al torneig des del seu debut el 2005, per la lesió al peu que li va obligar a donar per finalitzada la temporada el mes d’agost passat, l’únic representant espanyol a Torí serà Marcel Granollers que jugarà el doble al costat de l’argentí Horacio Zeballos, amb qui aquest any ha guanyat dos títols (Cincinnati i Madrid). El tennista català ja va guanyar el títol el 2012 al costat de Marc López.

La temporada dels vuit mestres de Torí