Tennis

Paula Badosa entra en el club de les 10 millors del món

La tennista catalana és la cinquena jugadora espanyola de la història que ho aconsegueix

Paula Badosa entra en el club de les 10 millors del món
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Paula Badosa ha entrat en l’exclusiu club de les ‘top ten’ en la classificació de la WTA que continua liderant l’australiana Ashleigh Barty i en què Garbiñe Muguruza ocupa la cinquena plaça mundial. Les dues tennistes espanyoles seran a les Finals de la WTA que comencen a disputar-se aquest dimecres a Guadalajara (Mèxic).

La tennista catalana es converteix en la cinquena tennista espanyola que arriba al ‘top ten’ després que ho aconseguissin Arantxa Sánchez Vicario, Conchita Martínez, Carla Suárez i Muguruza. Des de l’any 2000 que ho van aconseguir per última vegada Arantxa i Conchita no havien estat dues tennistes espanyoles entre les deu millors del món. Badosa, de 23 anys, ha assolit la seva progressió des del lloc 70 que va començar l’any amb el títol en el Masters 1000 d’Indian Wells, aconseguit fa un mes, a més de guanyar el seu primer títol en el circuit WTA en el torneig de Belgrad.

Debut entre les mestres

Notícies relacionades

Badosa participarà per primera vegada en les Finals de la WTA juntament amb Muguruza, que hi serà per cinquena vegada, la bielorussa Aryna Sabalenka, les txeques Barbora Krejcikova i Karolina Pliskova. la polonesa Iga Swiatek, la grega Maria Sakkari i l’estoniana Anet Kontaveit, que ha entrat com a suplent després de la renúncia a jugar de Barty, campiona de l’última edició el 2019.

El rècord de títols en el torneig l’encapçala Martina Navratilova, amb vuit títols, seguida per Steffi Graf i Serena Williams, amb cinc corones.