Tennis

Alcaraz busca ser el mestre del futur

  • El tennista murcià és el favorit del torneig que a partir d’aquest dimarts reuneix a Milà els millors ‘Sub 21’ del circuit ATP en una competició que es juga amb regles molt diferents 

Alcaraz busca ser el mestre del futur
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Carlos Alcaraz és el més ben classificat dels vuit tennistes que a partir d’aquest dimarts es disputaran el títol de mestre del futur. La ‘Next Gen’ dels millors joves ‘Sub 21’ del circuit ATP. 

«Estic molt motivat. Ha sigut un any brillant per a mi i vull demostrar-lo aquí», explica Alcaraz, que debutarà aquest dimecres (no abans de les 15.00 hores, DZN1) davant el danès Holger Rune.

Als seus 18 anys, el tennista murcià es presenta a Milà amb el millor rànquing (32 mundial) dels vuit participants i després d’haver guanyat ja un títol ATP a Umag aquest any, a més de derrotar tres ‘top ten’: el grec Stefanos Tsitsipas (4 mundial) a l’Open dels EUA i els italians Matteo Berretini (7) i Jannik Sinner (10), a Viena i París les tres últimes setmanes. 

Milà serà la penúltima estació d’Alcaraz aquesta temporada. «He tingut un any brillant i vull mostrar-ho aquí», ha dit el deixeble de Juan Carlos Ferrero, que debutarà amb l’equip espanyol de Copa Davis a partir del 25 de novembre a Madrid.

Un altre tennis

El tennis que haurà de jugar Alcaraz a Milà no té res a veure amb el que ha jugat al circuit durant la temporada. Les ‘Future Next Gen’ són un banc de proves de l’ATP per posar en joc noves regles.

Els partits es disputen al millor de cinc sets limitats a quatre jocs cada un, sense ‘deuce’ (iguals) i amb punt d’or final.  No hi ha jutges de línia a la pista. L’‘ull de falcó’ controla el joc i els aficionats poden moure’s per les grades mentre es disputa el punt. 

Noves regles

A més aquest any es limitarà el temps d’escalfament de 4 minuts a només 1 minut, els entrenadors podran parlar i donar instruccions des de la pista durant el joc i sense necessitat d’utilitzar auriculars a diferència de l’any passat, que es feia en els canvis. En un partit només es permetrà una assistència mèdica, un màxim de 3 minuts per anar al lavabo i de només 2 per canviar-se de roba als vestidors.

Una regla a prova en el futur al circuit professional que es pretén també utilitzar després de les queixes que s’han donat aquest any per part dels tennistes pels jugadors que allargaven el temps als vestidors durant el partit de més de 5 minuts.

El tercer espanyol

Alcaraz serà el tercer tennista espanyol que participi a les ‘Future Next Gen’ després que ho fessin Jaume Munar, que va ser semifinalista el 2018, i Alejandro Davidovich, que el 2019 va caure a la fase de grups. 

Notícies relacionades

El torneig es juga en una fase de grups inicial i semifinals i final amb enfrontament directe. Alcaraz és al Grup A al costat del nord-americà Brandon Nakashima (20 anys i 63 mundial), l’argentí Juan Manuel Cerúndolo (19 anys i 91) i el danès Holger Rune (18 anys i 109). 

Al Grup B hi ha el nord-americà Sebastian Korda (21 anys i 39 mundial), l’italià Lorenzo Musetti (20 anys i 58), l’argentí Sebastián Báez (19 anys i 111) i el francès Hugo Gaston (21 anys i 67, l’últim tennista que va derrotar Alcaraz en el passat Masters 1.000 de París.