Tennis

Djokovic certifica el seu número 1 mundial per setè any guanyant el títol de París

El tennista serbi s’imposa a Medvédev en una disputada final per 3-6, 6-4 i 6-3

Djokovic certifica el seu número 1 mundial per setè any guanyant el títol de París

Djokovic posa con su sexto trofeo en París.

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Un cop de dreta creuat al fons de la pista definitiu. Braços enlaire, feliç i orgullós. Novak Djokovic celebrava així el seu sisè títol a París i certificava el número 1 mundial que s’havia assegurat un dia abans per setè any. El tennista serbi ho aconseguia davant el rus Daniïl Medvédev i després de remuntar un partit que se li havia complicat per 3-6, 6-4 i 6-3.

51 dies després d’haver perdut la final de l’Obert dels Estats Units davant Medvédev, Djokovic reapareixia per revenjar-se d’una derrota que el setembre passat li va fer perdre la possibilitat d’aconseguir el Grand Slam que perseguia després d’haver guanyat a Austràlia, Roland Garros i Wimbledon.

Djokovic ha tornat al circuit de la millor manera, decidit a seguir batent rècords com el del set vegades número 1 mundial superant Pete Sampras, el rècord de Masters 1.000 amb 37 títols, un més que Rafael Nadal, i sumant 345 setmanes al capdavant de la classificació mundial des que va debutar com a professional.

Màxima igualtat

La batalla ha començat des del primer punt en joc. Medvédev ha agafat l’avantatge amb un ‘break’ per avançar-se 2-0, però Djokovic ha reaccionat capgirant el marcador i apuntant-se tres jocs seguits. El tennista serbi, però, no ho ha aprofitat, ja que ha tornat a cedir el servei (4-3), un avantatge que Medvédev no ha desaprofitat per apuntar-se la primera mànega en 42 minuts.

Medvédev semblava tenir el control del ritme del joc i des del fons de la pista era un mur. Djokovic era més irregular. El número 1 ha aconseguit ser més sòlid i ha trencat el servei del tennista rus en el segon set (3-1) per agafar un avantatge de 5-2, però ha hagut de patir durant 11 minuts i 43 segons per aconseguir guanyar el joc que li donava el segon set (6-3), en el tercer punt de set i després de salvar tres ‘break points’.

Notícies relacionades

Djokovic se sentia fort amb el seu cop de dreta (27 de guanyadors) i ha aconseguit agafar el timó del partit en la tercera mànega, en la qual Medvédev es mostrava menys segur i més cansat. El tennista serbi ha tornat a aconseguir un ‘break’ (3-2) per enfilar el camí de la victòria amb un segon trencament (5-2) i amb el servei al seu poder per rematar el triomf.

Tensió final

. Però la tensió del moment ha fet que Djokovic cedís el seu servei en el següent joc. El record de la seva derrota a Nova York li planava sobre el cap, però Medvédev no ho ha aprofitat i en el següent joc ha entregat la corona de París (n’era el campió del 2019), després de 2 hores i 16 minuts.