Tennis

Muruguza i Badosa renuncien a les finals de la Copa Billie Jean King

  • Les dues millors jugadores de l’equip espanyol han optat per donar-se de baixa del torneig per falta de temps per poder preparar les finals de la WTA que jugaran una setmana després a Guadalajara (Mèxic).

Muruguza i Badosa renuncien a les finals de la Copa Billie Jean King
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Garbiñe Muguruza i Paula Badosa no formaran part de l’equip d’Espanya que disputarà les finals de la Copa Billie Jean King, antiga Copa Federació, que es disputarà de l’1 al 6 de novembre a Praga (Txecoslovàquia). Les dues tennistes han valorat la seva decisió per la proximitat d’aquesta competició amb les Finals de WTA per a les quals s’han classificat entre les vuit millors del món i que se celebraran del 10 al 17 de novembre a Guadalajara (Mèxic).

Anabel Medina, capitana de l’equip espanyol, ha convocat per substituir-les Rebeka Masarova i Aliona Bolsova que formaran la convocatòria al costat de Sara Sorribes, Nuria Párrizas i Carla Suárez, que viatgen aquest dimarts a Praga.

Les raons del no

«Han sigut mesos de molta pressió i viatges, de no haver estat a casa des del juliol quan vaig sortir per anar a disputar els Jocs Olímpics, amb molta exigència física i mental, i desgraciadament he de parar, recuperar el turmell, ja que fa setmanes que arrossego molèsties, i recuperar-me mentalment», ha argumentat Muguruza, actual número set mundial.

Badosa, que debutava en aquesta competició, ha renunciat també a jugar. «No disputaré les finals de la Billie Jean King Cup. Em fa moltíssima pena. He intentat per tots els mitjans intentar disputar aquesta competició. Després d’haver-me classificat per a les WTA Finals, per una incompatibilitat de calendari, no podré disputar els partits de Praga. Sento molt aquesta decisió», ha explicat la jugadora a les seves xarxes socials, que després de guanyar el Masters 1.000 d’Indian Wells s’ha guanyat el dret d’estar entre les vuit millors del món a Guadalajara.

Les substitutes

Amb Muguruza i Badosa a l’equip, Espanya es presentava a Txecoslovàquia com un dels equips favorits al títol d’una competició que ha guanyat en sis ocasions en l’època d’Arantxa Sánchez i Conchita Martínez. Tant Muguruza com Badosa han decantat les seves preferències per jugar les finals de la WTA. La preparació del torneig les obliga a viatjar abans per adaptar-se al canvi horari i l’altitud sobre el nivell del mar de Guadalajara. (1.568 metres).

Notícies relacionades

Bolsova (89 mundial), de 23 anys i d’origen moldau va arribar a Girona als tres anys per instal·lar-se al costat dels seus pares i ja va debutar amb Espanya en la Copa Federació del 2015. Masarova, número 168 mundial, de 22 anys, va néixer a Suïssa però ha sigut formada a Barcelona i va aconseguir el títol júnior de Roland Garros el 2016.

Espanya debutarà a Praga el dia 1 de novembre davant Txecoslovàquia i dos dies després jugarà davant els Estats Units a la recerca del pas a les semifinals. .