Tennis

Badosa conquereix el cel a Indian Wells

  • La tennista catalana conquereix el títol després d’una duríssima batalla de 3 hores i 6 minuts en què s’ha imposat a Azarenka

Badosa conquereix el cel a Indian Wells

Frederic J. BROWN / AFP

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Al ‘tie-break’, després de 3 hores i 6 minuts de batalla i després d’estar a dos punts de la derrota, Paula Badosa va guanyar el Masters 1.000 d’Indian Wells al derrotar a la final Vitoria Azarenka per 7-6 (7-5), 2-6 i 7-6 (7-2). La tennista catalana, de 23 anys, apareixerà aquest dilluns, gràcies a la seva victòria, com a número 10 mundial, després d’una espectacular temporada que va començar des del lloc 70è.

Badosa es va apuntar el primer set en una batalla d’un hora i 18 minuts després d’imposar-se al ‘tie-break’ (7-5). Les dues tennistes van saltar a la pista molt tenses i sense trobar cap el domini sobre l’altra. Azarenka i Badosa es van trencar el servei en dues ocasions.

La tennista catalana ho va aconseguir per avançar-se 4-3, Azarenka el va recuperar en el següent i de nou per agafar avantatge de 6-5 i el servei al seu poder. Badosa va salvar la situació per forçar un desempat que va començar dominant per 4-0 però que Azarenka va aconseguir igualar 5-5 abans d’acabar cedint el set.

Resposta d’Azarenka

Azarenka va tenir una resposta contundent de sortida a la segona mànega, en què va trencar la sacada de Badosa en dues ocasions per avançar-se 3-0 i, tot i que la tennista catalana en va recuperar un (3-1), la tennista bielorussa va aconseguir un tercer ‘break’ (4-1) i ja no va deixar escapar l’avantatge. L’esforç mental i físic del primer set el va notar Badosa, que va perdut consistència i seguretat en els cops.

Notícies relacionades

La batalla va seguir en el tercer set, en què la tennista bielorussa va continuar mantenint la pressió per salvar un 0-2 en contra i col·locar-se amb 5-4 i 30-0 per certificar la victòria. Però quan tot semblava perdut, quatre errors consecutiu d’Azarenka van permetre a Badosa entrar de nou en el partit. No ho va desaprofitar. La tennista catalana va igualar el partit i va forçar el ‘tie-break’, en què es va imposar de forma rotunda.

El títol a Indian Wells és el segon que conquereix Badosa en la seva carrera després de guanyar el primer aquest any a Belgrad i arribar, anteriorment, a les semifinals del Masters 1.000 de Madrid i els quarts de final als Jocs Olímpics de Tòquio.