Tennis

Raducanu i Leylah Fernández jugaran una final adolescent a l’Open dels EUA

  • La britànica, de 18 anys, és la primera tennista que arriba a la final des de la fase prèvia, i ho ha fet sense perdre ni un set

  • D’altra banda, la canadenca, de 19, és la primera jugadora que sense ser cap de sèrie elimina la segona i la tercera favorites

Raducanu i Leylah Fernández jugaran una final adolescent a l’Open dels EUA

US Open

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

L’Open dels Estats Units tindrà una final adolescent al quadro femení, ja que les tennistes que competiran per emportar-se el títol seran la canadenca Leylah Fernández, de 19 anys, i la britànica Emma Raducanu, de 18.

La tennista canadenca d’origen hispà Leylah Fernández, 73 del món, va completar la seva marxa triomfal a la seva primera final d’un Grand Slam al vèncer aquest dijous per 7-6 (3), 4-6 i 6-4, la bielorussa Arina Sabalenka, segona favorita. El partit, que va durar dues hores i 20 minuts, va deixar Fernández amb un domini complet després de 26 cops guanyadors per 23 errors no forçats, a més de tenir la millor sacada des que va començar el torneig amb sis aces i dues dobles faltes.

Mentrestant, Sabalenka, de 23 anys, que també buscava la seva primera final de l’Open i d’un Grand Slam, va ser la seva pitjor enemiga, ja que va cometre 52 errors no forçats per 45 cops guanyadors, mentre que amb la seva sacada va col·locar 10 sacades directes, però va tenir vuit dobles faltes. Amb l’eliminació de Sabalenka, Fernández es converteix en la primera jugadora en la història de l’Open i d’un Grand Slam, que sense ser cap de sèrie elimina la segona i tercera favorites, després que en la tercera ronda superés la campiona defensora, la japonesa Naomi Osaka. També va eliminar el cinquè cap de sèrie la ucraïnesa Elina Svitolina en quarts de final i a vuitens l’alemanya Angelique Kerber, setzena favorita i campiona de l’Open dels Estats Units el 2016.

Raducanu

Notícies relacionades

Aquest dijous l’anglesa Emma Raducanu, de 18 anys, número 150 del món, va vèncer en dos sets seguits per 6-1 i 6-4 la grega Maria Sakkari, dissetè cap de sèrie, i va aconseguir passar a la seva primera final de l’Open dels Estats Units i de Grand Slam. Raducanu, que no ha perdut un set des que va començar la seva participació en la fase prèvia, es converteix en la primera finalista de l’Open que arriba a la gran final com a classificada. També es converteix en la tennista més jove en disputar una final de Grand Slam des que la russa Maria Xaràpova va guanyar Wimbledon el 2004 als 17 anys.

El partit, que va durar una hora i 23 minuts, va deixar Raducanu amb 16 cops guanyadors i 17 errors no forçats, a més de tenir quatre aces i dues dobles faltes, mentre que Sakkari no va tenir el seu millor tennis des del fons de la pista i va cometre 33 errors no forçats per 17 cops guanyadors, que li van costar el partit, especialment a la primera mànega, quan va permetre que Raducanu li fes cinc jocs seguits. Sakkari va cometre 17 errors no forçats en el primer set, amb Raducanu limitant-se a tornar-ho tot des del fons de la pista i esperar la fallada de la tennista grega. A més, Raducanu va seleccionar molt bé les pujades a la xarxa i va guanyar vuit punts de nou oportunitats.

Temes:

Open dels EUA