L’Open dels EUA de tennis

Djokovic ja és a quarts de final després de guanyar el jove Brooksby

  • ‘Nole’ va tornar a deixar-se el primer set contra l’últim nord-americà al torneig i és a només tres victòries del Golden Eslam

  • Zverev, el seu màxim rival, podria trobar-se amb el serbi a semifinals si venç Lloyd Harris

Djokovic ja és a quarts de final després de guanyar el jove Brooksby

Getty

3
Es llegeix en minuts

Mitja hora d’ensurt li va servir a Novak Djokovic per espavilar-se en una Arthur Ashe plena per primera vegada en aquest Obert dels EUA. El serbi va vèncer aquesta matinada de dilluns per 1-6, 6-3, 6-2 i 6-2 contra el jove nord-americà Jenson Brooksby, número 99 del món, i únic representant nacional que quedava.

Tot i que va tornar a cedir un set per tercera vegada en aquesta edició, no es va veure un ‘Nole’ preocupat per ser als quarts de final per dotzena vegada en les seves 16 participacions i quedar a només tres victòries d’aconseguir els quatre Grand Slams en una mateixa temporada per primera vegada des que ho va fer Rod Laver el 1969.

En un esgotador enfrontament sota els llums de la pista central, Djokovic va necessitar dues hores i 58 minuts d’acció per sobreposar-se a una pallissa al primer set del principiant Jenson Brooksby. Però va ser només qüestió de segons que el número u canviés l’esquema mental i immediatament comencés amb l’exhibició de jocs i cops de cara a la galeria a l’aconseguir trencar la primera sacada al segon set.

La resta del partit va ser un monòleg del serbi, que es va permetre el luxe d’aguantar llargs intercanvis de cops –un va arribar als 23– per provocar els aficionats locals que donaven tot el seu recolzament al jove tennista local. Amb aquesta derrota de Brooksby, el tennis nord-americà es queda sense representants al torneig, ja que ahir també van quedar eliminats Reilly Opelka i Shelby Rogers al quadro femení.

Al jove de 20 anys li va caure un gran pes a sobre quan es va lesionar el tendó de la sofraja esquerra. Sense cap alleujament, va cometre una segona doble falta costosa ja camí de decidir el partit a favor de Djokovic. Malgrat això, Brooksby és el nord-americà més jove a arribar a la quarta ronda a Nova York des d’Andy Roddick el 2002.

El número u del món va acabar el partit amb 44 cops guanyadors i 41 errors no forçats, una cosa que no podrà repetir contra Berrettini, el seu rival a la ronda següent, que també va guanyar per 6-4, 3-6, 6-3 i 6-2 l’alemany Oscar Otte, número 144 del món. Serà la quarta vegada que Djokovic i l’italià s’enfronten, en un partit que servirà de revenja de la final de Wimbledon passada, que va guanyar ‘Nole’ en quatre sets.

Zverev i Bencic, de l’or a quarts

Els ors olímpics als Jocs de Tòquio, l’alemany Alexander Zverev i la suïssa Belinda Bencic, es van mantenir guanyadors aquest dilluns a l’aconseguir també el pas als quarts de final del US Open. Zverev, quart favorit, es va imposar per 6-4, 6-4 i 7-6 (7) a la jove promesa d’Itàlia Jannik Sinner, tretzè cap de sèrie, i va ampliar a 15 triomfs seguits la ratxa guanyadora que va començar a Tòquio 2020, ja amb el títol del Masters 1000 de Cincinnati al seu poder.

Nole’ i Sascha podrien trobar-se a les semifinals del torneig, sempre que Zverev superi a quarts el sud-africà Lloyd Harris, número 46 del món, que va vèncer en quatre sets per 6-7 (6), 6-4, 6-1 i 6-3 el nord-americà Reilly Opelka, vint-i-dosè cap de sèrie.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la suïssa Bencic, onzena cap de sèrie, que també va tenir el seu millor resultat en un ‘major’ al passat Obert dels Estats Units a l’arribar a les semifinals, va aconseguir la victòria per 7-6 (12) i 6-3 contra la polonesa Iga Swiatek, campiona de Roland Garros el 2020.

Bencic, de 24 anys, és a una victòria de tornar a les semifinals de l’Obert i la seva pròxima rival –als quarts– serà l’adolescent anglesa Emma Raducanu, de 18 anys, que juntament amb la canadenca Leylah Fernández, que aquest dilluns va fer 19 anys, s’han convertit en les grans revelacions de la competició femenina.