ELS QUARTS DE FINAL MASCULINS

Djokovic passa sense desgast a les semifinals de Wimbledon

El número 1 s’imposa a l’hongarès Fucsovics, a qui derrota per 6-3, 6-4 i 6-4 i suma la 19 victòria consecutiva en el torneig anglès

Djokovic passa sense desgast a les semifinals de Wimbledon

Federer se lamenta de un error.

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

A Novak Djokovic li van preguntar fa uns dies amb quin animal se sentia identificat. El número 1 va dir que amb un un llop. Aquest dimecres no ha necessitat udolar molt per emportar-se una altra nova presa sobre l’herba de la central de Wimbledon. En 2 hores i 17 minuts el número 1 mundial es va desfer de l’hongarès Marton Fucsovics per 6-3, 6-4 i 6-4.

Djokovic encadena 19 victòries consecutives des que va guanyar el títol el 2018 i el va revalidar el 2019. Ja només està a dues victòries per sumar el seu sisè Wimbledon i obrir la porta del ‘Club dels 20 Grand Slams’ del qual són membres  Rafael Nadal i Roger Federer.

Fucsovics (48 mundial), que debutava en uns quarts de final d’un Grand Slam, en cap moment va posar en veritables conflictes el campió. Djokovic va mostrar de sortida aquest llop que porta dins guanyant en 20 minuts els cinc primers jocs i disposant de dos ‘set balls’ (15-40) per tancar en blanc la primera mànega. Però se li van escapar. 

Amb la confiança d’aquest avantatge es va relaxar. Va abaixar la seva intensitat i va permetre respirar a Fucsovics. L’hongarès ho va aprofitar per acostar-se fins al 5-3.

Triomf sense desgast

Sense tornar a jugar com el principi, però controlant el tempo i el ritme, Djokovic es va apuntar el primer set. Poc van canviar els dos següents. El número 1 mundial va necessitar només dos ‘breaks’ (5-4), en el segon set, i un altre de sortida en el tercer set (1-0), per apuntar-se la victòria.

Notícies relacionades

Djokovic es va imposar a mig gas i sense aamb prou feines desgast de cara afrontar la semifinal d’aquest divendres, on l’espera a la central el canadenc Dennis Shapovalov (12) que, en una dura batalla a cinc sets i 3 hores i 28 minuts, es va imposar al rus Karen Khatxanov (29) per 6-4, 3-6, 5-7, 6-1 i 6-4.