DILLUNS NEGRE DEL TENNIS ESPANYOL

Bautista i Badosa s’acomiaden de Wimbledon a vuitens

La tennista catalana cau davant la txeca Muchová (7-6 i 6-4) i el castellonenc, semifinalista el 2019, davant el canadenc Shapovalov (6-1, 6-3 i 7-5).

Bautista i Badosa s’acomiaden de Wimbledon a vuitens

Badosa devuelve una bola, forzada.

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

La setmana gran de Wimbledon s’ha quedat sense representació espanyola el primer dia. Paula Badosa i Roberto Bautista han quedat eliminats en els vuitens de final. La tennista catalana ha sigut eliminada per la txeca Karolína Muchová per 7-6 (8-6) i 6-4, mentre que el tennista castellonenc, semifinalista el 2019, ha sigut superat pel canadenc Dennis Shapovalov per 6-1, 6-3 i 7-5.

Badosa, que disputava els seus primers vuitens de final en un Grand Slam no ha pogut continuar el seu somni sobre l’herba de l’All England Tennis Club de Londres en un partit en què els nervis i la tensió l’han cohibit a la pista. La tennista catalana (33è mundial) ha deixat escapar un avantatge en el primer set de 5-2, després d’avançar-se de sortida per 3-0.

Muchová, ha aconseguit recuperar el desavantatge per forçar un ‘tie-break’ en què Badosa ha deixat escapar també un ‘set ball’ (6-5) amb sacada seva i perdre’l finalment per 8-6. Un cop dur. Muchová ha sigut més agressiva en els moments clau del partit i després de remuntar en el primer set, en la segona mànega ja no ha deixat escapar la seva oportunitat. La tennista txeca (19a mundial) ha fet el primer ‘break’ (4-2) i tot i que Badosa l’ha aconseguit contrarestar (4-3), el desè joc ha aconseguit el ‘break’ definitiu que li donava la victòria final després d’1 hora i 35 minuts.

 Impotència

Bautista s’ha creuat amb un dels jugadors tapats del torneig capaços de donar la sorpresa. Shapovalov va ser campió júnior fa quatre anys i el seu estil de joc s’adapta a la perfecció sobre l’herba amb la seva potència de cops i joc agressiu com ha demostrat en el primer set, que s’ha emportat en tot just 34 minuts i només cedint un joc.

En la segona mànega, el tennista canadenc, tot i que Bautista va mantenir el pols fins al 3-3, només va necessitar una ruptura (5-3) per apuntar-se també el set en un final en què es va mostrar demolidor cedint només un punt. L’avantatge al marcador ja va ser insalvable per a Bautista i, tot i que en el tercer set va aconseguir fer el primer ‘break’ (1-1), després de gairebé una hora i mitja de partit es va veure impotent i sempre va anar al darrere del seu rival durant les 2 hores i 7 minuts d’un partit en què va acabar amb 52 cops guanyadors, 15 ‘aces’.

Djokovic, llançat

Notícies relacionades

Shapovalov s’enfrontarà en quarts de final al rus Karen Khatxanov. El guanyador s’hauria de creuar en semifinals amb Novak Djokovic. El número 1 mundial continua sense cedir cap set en el torneig i ja només és a tres partits d’aquest títol a Wimbledon que li permetria igualar a 20 Grand Slams amb Roger Federer i Rafael Nadal. Aquest dilluns Djokovic va obrir la seva setmana gran amb una clara victòria davant el xilè Christian Garín (20 mundial) per 6-2, 6-4 i 6-2. El seu següent rival, demà, serà l’hongarès Marton Fucsovics (48è mundial), que va donar la sorpresa i va eliminar el rus Andrei Rublev (7) per 6-3, 4-6, 4-6, 6-0 i 6-3.

 Tots els resultats i el quadro del torneig a la web oficial de Wimbledon.