Tennis

Muguruza disfruta i Bautista pateix en la seva estrena a Wimbledon

El torneig londinenc viu la seva primera gran sorpresa amb l’eliminació de Tsitsipas

Muguruza disfruta i Bautista pateix en la seva estrena a Wimbledon

Edward Whtiaker / Efe

3
Es llegeix en minuts

Garbiñe Muguruza va debutar aquest dilluns a Wimbledon amb una còmoda victòria davant la francesa Fiona Ferro (6-0, 6-1). Amb més de cinc hores de retard per l’aparició de la pluja, Muguruza, actual número 12 del món i guanyadora del ‘gran’ britànic el 2017, va saltar a l’herba del torneig anglès molt fort, i va aconseguir trencar a les primeres de canvi el servei del seu rival.

De fet, va exhibir una superioritat total davant la tennista gal·la, a la qual va endossar un ‘rosco’ en un primer parcial en el qual no va tenir problemes en cap moment i que va resoldre en tot just 20 minuts.

Ja en la segona mànega, va tornar a manar guanyant cinc jocs seguits, fins que Ferro va frenar la sagnia a la resta (5-1), tot i que no va impedir que la tennista nascuda a Caracas liquidés la contesa en només 51 minuts de joc.

«Ha sigut molt bonic tornar després de dos anys. M’he sentit molt feliç per tornar, ha sigut una bonica sensació», va explicar Muguruza després de la seva victòria. «No sento la pressió que no tingui res a demostrar ja. He vingut per veure fins on puc arribar, partit a partit», va dir.

Ara, se citarà en segona ronda amb la neerlandesa Lesley Kerkhove, número 174 del rànquing WTA i que va donar la sorpresa aquest dilluns a l’eliminar Svetlana Kuznetsova (6-3, 6-3), número 40 del món.

Bautista, amb sofriment

Roberto Bautista va tenir també una complicada estrena a Londres però va acabar imposant-se a l’australià John Millman per 6-2, 3-6, 3-6 i 7-6. El castellonenc, que defensa les semifinals del 2019, va necessitar tres hores de partit per superar Millman.

Aquesta és la segona victòria en herba de la temporada per a Bautista, que només va poder passar una ronda en el torneig de la setmana passada a Mallorca.

Pitjor li anar ser les coses al malagueny Alejandro Davidovitx, que va quedar després de no aprofitar un avantatge de dos sets a zero i que li remuntés el nord-americà Denis Kudla, 5-7, 6-4, 7-6 (4), 6-3 i 6-3.

El jugador espanyol es va desinflar després de guanyar els dos primers sets i no va poder avançar en un torneig en el qual es va coronar en la categoria júnior el 2017.

Eliminació de Tsitsipas

Una de les grans sorpreses de l’inici del torneig va ser l’eliminació del grec Stefanos Tsitsipas, vigent finalista de Roland Garros, que va quedar fora després de la primera ronda al cedir en tres sets davant el nord-americà Frances Tiafoe per 6-4, 6-4 i 6-3. També va destacar el triomf de la nord-americana Solane Stephens, que sembla retrobar-se amb el seu millor tennis, i va derrotar en dos sets (6-3, 6-4) la txeca Petra Kvitova, doble guanyadora del torneig el 2011 i el 2014

«La falta de partits en herba ha sigut crucial. Crec que hauria d’haver jugat la setmana abans Wimbledon, Mallorca o Eastbourne. Qualsevol d’aquests tornejos m’hauria ajudat a estar en millor format i preparat per a la fira d’herba», va admetre el grec.

El serbi Novak Djokovic, per la seva banda, va evitar la sorpresa en la seva estrena a Wimbledon, i es va reposar de la pèrdua del primer set per imposar-se al talent local Jack Draper, per 4-6, 6-1, 6-2 i 6-2.

Notícies relacionades

La pluja a Londres va provocar que el camp fos ràpid i que es jugués sota sostre, unes condicions que podrien ser familiars per al que queda de torneig si no milloren les previsions meteorològiques.

En dues hores exactes, Djokovic va reclamar un triomf més a Wimbledon, el número 73 de la seva carrera, i està un pas més a prop de guanyar el vintè Grand Slam que l’igualaria amb el suís Roger Federer i l’espanyol Rafael Nadal.