EL TORNEIG FEMENÍ

Final sense glamur a Roland Garros

Krejcikova i Pavliutxénkova no són ni el ‘top 30’ del circuit

Final sense glamur a Roland Garros
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

A Barbora Krejcikova li va donar un atac d’ansietat abans de jugar amb Sloane Stephens a la tercera ronda del torneig. «Faltava mitja hora i no volia sortir a jugar. Em vaig haver de tancar en una sala i parlar amb el meu psicòleg, allà vaig començar a plorar», va afirmar després de guanyar la nord-americana.

Aquest dissabte (15.00 hores, Eurosport) la tennista txeca, de 25 anys i 33 mundial, s’enfrontarà a la russa Anastasia Pavliutxénkova (29 i 32) a la final amb menys glamur dels últims anys a Roland Garros.

Cap de les dues tennistes és al ‘top 30’ del circuit i aquesta és la primera vegada que superen els quarts de final en un Grand Slam. Pavliutxénkova ho ha aconseguit en sis ocasions abans però per a Krejcikova serà la primera. Però a París totes dues han fet mèrits.

Malgrat el seu atac d’ansietat, Krejcikova s’ha guanyat ser a la final després d’eliminar, entre d’altres, la ucraïnesa Elina Svitòlina (5 mundial), la jove talent nord-americana Coco Gauff i salvar tres ‘match ball’ en semifinals contra la grega Maria Sakkari

Pavliutxénkova es presenta a la cita amb més experiència, amb 12 títols en el circuit i després de deixar al camí dues favorites al títol com Aryna Sabalenka i l’exnúmero 1 Victoria Azarenka.

Noves en el palmarès

Notícies relacionades

Krejcikova aspira a un títol que no guanya una tennista txeca des de Hana Mandlikova (1981), sense comptar Martina Navratilova, que ja tenia passaport nord-americà quan va guanyar a París (1982 i 1984).

Pavliutxénkova espera afegir el seu nom en el palmarès del torneig al costat de les russes Anastasia Mískina (2004), Svetlana Kuznetsova (2009) i Maria Xaràpova (2012 i 2014). 

Temes:

Roland Garros