RETIRADA SENSE PERDRE

Federer renuncia a seguir a Roland Garros

  • El tennista suís havia de jugar aquest dilluns els vuitens de final davant l’italià Matteo Berretini però ha optat per abandonar per precaució i per no comprometre la seva participació a Wimbledon.

Federer renuncia a seguir a Roland Garros

Federer se despide, en París.

1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Roland Garros s’ha acabat per a Roger Federer. L’ex número 1 mundial ha anunciat la seva retirada després d’haver-se classificat diumenge a la matinada per als vuitens de final del torneig en un partit de 3 hores i 35 minuts davant l’alemany Dominik Koepfer.

Federer, que dilluns s’havia d’enfrontar a l’italià Matteo Berrettini, ha optat per renunciar per precaució, per no comprometre la seva participació a Wimbledon.

«Després de discutir-ho amb el meu equip, vaig decidir que havia de retirar-me per precaució. Després de dues operacions de genoll i més d’un any de rehabilitació, és important que escolti el meu cos i que no vagi massa ràpid en la tornada a la competició. Estic encantat d’haver guanyat tres partits. No hi ha millor sensació que estar de tornada al camp», va anunciar a les xarxes socials Federer.

«Descansar una mica»

Notícies relacionades

Aquesta és la cinquena vegada en la seva carrera, la primera en un Grand Slam, que Federer es retira, després de fer-ho a Bercy (2008), Doha (2012), Masters (2014) i Roma (2019). Després del partit de dissabte davant Koepfer, el campió del torneig el 2009 i guanyador de 20 Grand Slams ja havia deixat oberta la porta del seu adeu. «¿Per què córrer un risc que no he de córrer? ¿Per què soc aquí? ¿Quin és l’objectiu de la temporada? Roland Garros no és el meu objectiu. He de veure si val la pena continuar empenyent la màquina o és preferible descansar una mica», va dir Federer, que d’aquí un parell de setmanes complirà 40 anys.

He de decidir si continuo jugant o no, si no és massa arriscat continuar empenyent la màquina o si no és la manera perfecta de descansar una mica. La baixa de l’ex número 1 mundial deixa el camí lliure de Berrettini, que passa directament als quarts de final on esperarà el vencedor del partit entre Novak Djokovic i Lorenzo Musetti.